Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davos'ta Davutoğlu rüzgarı esti

Davos'ta Davutoğlu rüzgarı esti

GÜNDEM Haberleri

Davutoğlu, Türkiye'nin 6 yıl sonra tekrar başbakan düzeyinde temsil edildiği Davos'ta, gerçekleştirdiği bir çok görüşmeyle zirveye damga vurdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, G-20 Dönem başkanı sıfatıyla İsviçre'nin Davos kasabasındaki Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılırken, gerçekleştirdiği bir çok ikili görüşmeyle 3 yoğun gün geçirdi.

TÜRKİYE'NİN G20 VİZYONU

Davutoğlu, Davos'taki programına Dünya Ekonomik Forumu kurucusu ve Başkanı Klaus Schwab'ın da katıldığı "Türkiye'nin G-20 Vizyonu" başlıklı özel oturumda konuşarak başladıktan sonra pek çok ikili temasta da bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu toplantılarının ilk gününde Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Avusturya Başbakan Yardımcısı Reinhold Mitterlehner ile görüştü. Davutoğlu sonrasında ise Arap kanaat önderleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

ÜST DÜZEY TEMSİLCİLERLE GÖRÜŞTÜ

Toplantıların ikinci gününde ise Davutoğlu; Finlandiya Başbakanı Alexander Stubb, Gürcistan Başbakanı Irakli Garibaşvili, Sırbistan Başbakanı Alexander Vucic, Malezya Başbakanı Dato' Sri Najib Tun Abdul Razak, Kazakistan Başbakanı Karim Massimov, Yeni Zelanda Başbakanı John Key ve Ürdün Kralı 2. Abdullah ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Davutoğlu Rixos Hotel'de verilen akşam yemeğinde de Dünya Ekonomi Forumu'nun katılımcısı iş dünyasının yerli ve yabancı üst düzey temsilcileriyle buluştu.

Davutoğlu, Forum'un üçüncü gününde ise Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Sheikh Ahmed bin Jassim Al Thani, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, BM Genel Kurul Başkanı ve Sırbistan eski Dışişleri Bakanı Vuk Jeremic ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi, uluslararası iş çevreleri ve B20 Türkiye grubu resepsiyonuna katıldı.

Konuşmalarını forum yerleşkesindeki Kongre Merkezi ve farklı otellerde yapan Davutoğlu, ikili temaslarını ise Davos Kongre Merkezi ve Rixos Otel'de gerçekleştirdi.

6 YIL SONRA DAVOS

Davutoğlu, Dünya Ekonomik Forumu programını tamamladıktan sonra Davos'tan Zürih'e hareket etti. Zürih'te Türk halkıyla buluşan Başbakan, sonrasında Türkiye'ye döndü.

Dönemin Başbakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 yıl önce katıldığı Davos zirvesinde dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'e sert çıkarak "Benim için Davos bitmiştir, bir daha gelmem" ifadelerini kullanmasının sonrasında, Türkiye Davos'ta tekrar başbakan düzeyinde temsil edilmiş oldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...