Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

195 ülke kuraklığa karşı Ankara'da buluşacak

195 ülke kuraklığa karşı Ankara'da buluşacak

GÜNDEM Haberleri

Çölleşmeyle mücadele etmek ve kuraklığın etkilerini hafifletmek amacıyla 1994 yılında BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi" imzalandı.

Başkent, çok önemli bir konferansa hazırlanıyor. Savaşlardan sonra en büyük göç kaynağı olarak görülen ve bütün dünyayı etkileyen çölleşmeye çözüm bulacak tedbirleri artırmak için 195 ülke Ankara'da buluşacak.Çölleşmeyle mücadele etmek ve kuraklığın etkilerini hafifletmek amacıyla 1994 yılında BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi" imzalandı. 16 Mayıs 1998 yılında sözleşmeye taraf olan Türkiye, bu yıl BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansına nbsp;ev konferansa sahipliği yapacak.
1997 yılında İtalya'da başlayan konferans Senegal, Brezilya, Almanya, İsviçre, Küba, Kenya, İspanya, Arjantin, Güney Kore ve en son Namibya'da yapıldı.

KORE'DEN SONRA EN ÇOK KATILIM TÜRKİYE'DEN BEKLENİYOR

2011 yılında Kore'de 8 bin 500 kişi katılmıştı. En son Namibya'da yapılan 11. Taraflar Konferansına ise 3 bin 500 kişi iştirak etti. Ankara'da Ekim ayında yapılacak "BM Çölleşme ile Mücadele Sözleşmesi Taraflar Konferansı" kapsamında düzenlenecek 12. Taraflar konferansına bakan ve temsilcilerden oluşan 6 bin kişi katılacak.
Damla PEKER


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...