Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Üç oda başkanı "Gökçek'e iftira" soruşturmasında ifade verdi

/ Kaynak: AA
Üç oda başkanı "Gökçek'e iftira" soruşturmasında ifade verdi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Çevre Mühendisleri Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanları 'Melih Gökçek'e iftira' iddiasıyla ifade verdi.

Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül Oruçkaptan ve Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e "iftirada bulundukları" ve "suç uydurdukları" iddiasıyla açılan soruşturma kapsamında ifade verdi.

Bozoğlu, Oruçkaptan ve Sevim, cumhuriyet savcısı Muhittin Buyruk'a ifade verdikten sonra adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Sevim, yargı kararları doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesinin Ankapark projesinin durdurulmasını istediklerini, durdurulmayınca Gökçek hakkında geçmişte suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

İfade verdikleri soruşturmanın buna "misilleme" olduğunu savunan Sevim, "Artık hukuka da sığınamaz hale geldik. Sokakta teröristtik, yargıya başvurunca da iftiracı olduk" dedi.

Oruçkaptan da projenin kamu yararı gözetmediğini ve problemleri bulunduğunu savunarak, projenin gerçekleştirilmemesi gerektiğini söyledi.

Gökçek'in "hukuku tanımadığını" öne süren Oruçkaptan, "Tanımadığı için yargıya başvurduğumuzda 'Bana iftira atıyorlar' diyor" dedi.

Bozoğlu ise Ankapark projesinin kaçak biçimde sürdüğünü iddia ederek, "Ankara'nın havası, suyu, toprağı kirlidir, yeşil alanı yoktur. AOÇ'nin, havanın temizlenmesi ve yeşil alan ihtiyacının giderilmesi için kamu yararı çerçevesinde ağaçlandırılması ve rekreasyon alanı haline getirilmesi gerekir. Ancak bu şekilde hava kirliliği sorununu çözebiliriz" diye konuştu.

Bozoğlu, ifade vermelerine sebep suç duyurusuna ilişkin, "Sayın Gökçek'in demokratlığı hakkında çok net bir durum ortaya koymaktadır. Eleştiriye tahammülü bulunmamaktadır" ifadesini kullandı.

-Gökçek'in şikayeti

Gökçek'in, avukatı Fatih Atalay aracılığıyla savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası Ankara Şubeleri ile Ziraat, Peyzaj ve Çevre Mühendisleri Odalarının yetkililerine "suç uydurma ve iftira" suçlamalarında bulunuldu.

Dilekçede, odaların yetkililerinin, AOÇ İmar Planları ve AOÇ Hayvanat Bahçesi Yenileme Alanına ilişkin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı aleyhine açtıkları davalarda, verilen mahkeme kararlarının uygulanmadığı iddiasıyla, Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundukları belirtilerek, "Şüphelilerce şikayete konu edilen üç dava dosyası farklı idari işlemlere ilişkin olup, mahkeme kararları idaremize tebliğ edildiği tarihten itibaren süresinde uygulanmıştır. Şikayet konusu edilen mahkeme kararlarına rağmen uygulamaya devam edildiği iddiası hem suç isnadı hem de iftiradır" iddiasına yer verildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...