Yunanistan'da yeni hükümette bir 'Türk düşmanı'

/ Kaynak: AA
Yunanistan'da yeni hükümette bir 'Türk düşmanı'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yeni hükümetin bakan yardımcısı Sgurudis, Türkiye karşıtı tutumuyla biliniyor.

Yunanistan'da yeni kurulan Aleksis Çipras hükümetinde, Üretim Yeniden Yapılanma Çevre ve Enerji Bakanı Yardımcısı olan Panayotis Sgurudis, Türkiye karşıtı tutumuyla biliniyor.

Aslen İskeçeli olan ve 25 Ocak seçimlerinde Syriza'nın kontenjan listesinden milletvekili seçilen Sgurudis, daha önce PASOK hükümetleri döneminde Parlamento Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Yunan medyasında çıkan haberlerde, Sgurudis'in, 1995'te, Abdullah Öcalan'ı Suriye'deki Bekaa vadisinde bulunduğu sırada bir grup Yunan milletvekiliyle birlikte ziyaret ettiği ileri sürülmüştü. Gazetelerde, Sgurudis ve beraberindeki milletvekillerini Öcalan ile birlikte gösteren fotoğraflar yayımlanmıştı. Sgurudis'in, Öcalan Suriye'den İtalya'ya gittiğinde de İtalya'nın başkenti Roma'da Öcalan'ı ziyaret ettiği belirtilmişti.

- Bazı Syriza'lılar DHKP-C eylemlerine destek vermişti

Öte yandan Syriza'nın bazı üyeleri ana muhalefette oldukları dönemde, Türkiye'den kaçarak başkent Atina'ya iltica eden başta DHKP-C olmak üzere sol örgütlerin üyelerinin gösterilerine destek vermişti.

Syriza üyeleri, "evrensel insan hakları" gerekçesiyle destek verdikleri yürüyüşlerde "düşünce özgürlüğü" vurgusu yapmışlardı.

Yunanistan'da geçen Pazar yapılan seçimleri kazanan Syriza, birçok sol hareketin birleşmesinden meydana gelen bir koalisyon partisi olarak biliniyor. Syriza'nın içinde sosyal demokratlardan komünistlere kadar birçok düşünce akımı bir arada bulunuyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...