Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dünyanın en büyük 4. hastanesi bu ile yapılacak

/ Kaynak: İHA
Dünyanın en büyük 4. hastanesi bu ile yapılacak

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Melih Gökçek, Arap işadamlarından dünyanın en büyük 4. hastanesinin Ankara'ya kurulması için söz aldıklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ekonomi Kulübü Toplantısı'nda Arap işadamlarından dünyanın en büyük 4. hastanesinin Ankara'ya kurulması için söz aldıklarını söyledi.İş dünyasının önemli isimlerinin üyesi olduğu Ekonomi Kulübü'nün konuğu olan Başkan Gökçek, Kulüp Başkanı Ercan Poyraz'ın takdiminin ardından söz aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği projelerin kısa bir özetini yapan Başkan Melih Gökçek, yapımı devam eden Ankapark'ın içinde bin 200'e yakın oyuncağın olacağını kaydederek, Ankapark'ın ziyaretçilerin ancak 3 günde gezebilecekleri devasa bir alan olduğunu söyledi. Gökçek, Ankapark'ın tamamlanmasıyla 3 milyonu yurtdışından olmak üzere yılda yaklaşık 10 milyon ziyaretçi beklediklerini kaydetti. İnanç ve Tarih Müzesi'ne ilişkin de açıklamalarda bulunan Gökçek, müzenin Ferman Bölümü, Bilim Bölümü, Tarih Bölümü, Kutsal Emanetler Bölümü ve Kur'an Mucizeleri Bölümü'nden oluşacağını ifade ederek, bölümlerde neler bulunacağını dinleyicilerle paylaştı.


Yükselen turizm değeri termal turizm konusuna da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Ankara'nın 14 ilçesinde bulunan termal su Ankara'nın geleceğidir. Bu konuda iş adamlarını yatırım için bekliyoruz. Çok büyük avantajlar sağlıyoruz" dedi.


DÜNYANIN EN BÜYÜK 4. HASTANESİ ANKARA'YA


Gerekli yatırım yapılırsa termal otelcilikte Türkiye'nin lideri olan Afyon'un geride bırakılabileceğini de söyleyen Gökçek, ayrıca Arap işadamlarından içinde tıp, diş ve eczacılık fakültelerini barındıran dünyanın en büyük 4. hastanesinin Ankara'ya kurulmasının sözünü aldığını belirtti.


Akyurt'ta yapımı planlanan fuar alanının sanayi ve ticaret odalarından kaynaklanan sorunlardan dolayı henüz bitirilemediğini, AŞTİ'nin Mamak'ta Nata Vega yakınlarına taşınarak, AŞTİ'nin Ulus civarındaki küçük esnafın yer aldığı bir alışveriş merkezine dönüştürüleceğini açıklayan Gökçek, Başkent'e kazandırılacak yeni statlara ilişkin de müjdeler verdi. Eski Hipodrom alanı içindeki yapıların yıkılarak yerine spor kompleksi yapmayı düşündüklerini ifade eden Gökçek, Eskişehir yolu üzerine 42 bin kişilik ve Eryaman'a da 18 bin kişilik kapasiteli stadyum yapmayı planladıklarını söyledi.


Ekonomi Kulübü Başkanı Ercan Poyraz'ın kulüp rozeti, kol düğmesi ile hat tablosu hediye ettiği Gökçek, daha sonra Ekonomi Kulübü'ne yeni katılan üyelere rozetlerini taktı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...