Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Taksim'de polise silahlı saldırı

/ Kaynak: İHA
Taksim'de polise silahlı saldırı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Taksim meydanında polis noktasına ateş açıldı. Silahını olay yerinde bırakan saldırgan yaya olarak kaçtı.

Taksim Meydanı, Sular İdaresi'nin önünde park edili polis araçlarına, sarı saçlı bir kadın tarafından otomatik silahla saat 14.30 sıralarında saldırı düzenlendi. Saldırgan yaklaşık 20 el ateş açtıktan sonra, Tarlabaşı yönüne koştu. Çevik Kuvvet bekleme noktasının önünden koşan saldırgan, yaklaşık 100 metre mesafedeki Ana Çeşmesi Sokağa silahını attı. Saldırgan daha sonra izini kaybettirdi. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, çevreye çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Olay yerinde boş kovanlar bulunurken, saldırganın bıraktığı poşet nedeniyle, çevrede güvenlik çemberi oluşturuldu. Saldırı sırasında Güvenlik Şubesi'ne ait ses aracında iki tane kurşun deliği dikkat çekti. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Görgü tanıkları ve çevredeki güvenlik kameralarından edinilen bilgilere göre, 1,60 cm. boylarındaki kadının sarı saçlı olduğu öğrenildi. Olay yerine bomba imha uzmanları sevk edildi. Meydanda kalan poşette bomba olabileceği ihtimaline karşı, çevre, yaya geçişlerine kapatıldı. Paket, bomba uzmanları tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Polisin delil toplama ve saldırganı yakalamak için çalışması sürüyor.

İSTANBUL EMNİYETİ'NDEN AÇIKLAMA
İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, saat 14.30 sıralarında, Taksim Meydanı'nda bulunan sivil polis aracına yönelik, bir kadın tarafından otomatik tabancayla saldırı gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Saldırganın olayı gerçekleştirmesi üzerine emniyet görevlilerince silahla karşılık verildiği ve daha sonra saldırganın silahını olay yerine atıp kalabalıktan yararlanarak kaçtığı kaydedilen açıklamada, konuya ilişkin çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

KAÇIŞ ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Saldırgan kadının kaçış anı güvenlik kamerasına yansıdı. Siyah kıyafet giydiği görülen kadın saldırı sonrası hızla koşarak uzaklaşıyor. Çevredeki vatandaşlarda silah sesleri üzerine koşarak kaçıyor.

SİLAH ESKİ VE ÇİN MODELİ
Saldırıda kullanılan otomatik silahın eski model ve Çin üretimi olduğu saptandı.

Alınan bilgiye göre, saldırının ardından başlatılan çalışmalarda güvenlik kamerası görüntülerinden yola çıkılarak eşkali belirlenen saldırganın 1,60 metre boylarında sarı saçlı bir kadın olduğu tespit edildi. Saldırganın olay yerine attığı otomatik silahın ise eski model ve Çin üretimi olduğu kaydedildi.

Saldırının ardından Sirkeci Garı'nın da aralarında bulunduğu üç adrese baskın düzenleyen polis ekipleri, şüpheliyi bu adreslerde bulamadı.

Öte yandan silahtan çıkan kurşunlardan birinin Güvenlik Şube Müdürlüğüne ait anons aracına, bir diğerinin ise sivil polis aracına isabet ettiği bildirildi.

##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...