Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahçeli'den Yaşar Kemal için başsağlığı mesajı

Bahçeli'den Yaşar Kemal için başsağlığı mesajı

GÜNDEM Haberleri

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Bahçeli, Yaşar Kemal'in vefatıyla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulundu.

Bahçeli paylaşımında, "Gavurdağı'nın eteklerinde yoksul ve yetim bir köylü çocuğu olan İnce Memed'in Abdi Ağa isimli bir zalime verdiği mücadeleyi ondan okuduk. Haksızlığa direnmenin, merhametsizliğe dik durmanın, Anadolu yaylalarında, Anadolu bozkırlarında kurulan hayallerin teferruatlı tasvirini onda gördük" diyerek, ebediyete intikal eden Yaşar Kemal'in arkasında sayısız hatıra, sayısız eser bıraktığının altını çizdi.


''BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM''
"Fikriyatı ne olursa olsun, Türk edebiyatının usta kalemi, Türk romanının dev ismi Yaşar Kemal'in vefatından büyük bir üzüntü duydum" ifadesini kullanan Bahçeli, şunları kaydetti:
"Merhumun 92 yıllık ömrü sanki roman gibiydi. Bu romanın sayfaları açıldıkça içinden hayatın bizatihi kendisi çıktı, satır satır Anadolu döküldü. Halkından kopmayan merhum Yaşar Kemal'e Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı temenni ediyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...