Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu ilimiz 7 büyüklüğünde depreme hazır olsun!

Bu ilimiz 7 büyüklüğünde depreme hazır olsun!

GÜNDEM Haberleri

Aydın'da, Deprem Haftası kapsamında, arama, kurtarma ve tahliye tatbikatı düzenlendi.

Efeler Belediye Başkan Yardımcısı Derya Tıkır, "Deprem gerçeğini kabul etmemiz ve bu gerçeğe göre yaşamamız gerekiyor" derken, Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürü (AFAD) Recep Coşkun, "Zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek bir depreme göre hazırlıklı olmak durumundayız" dedi.

"AYDIN 7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREME HAZIR OLSUN"

Aydın'ın birinci deprem kuşağında olduğunu ifade eden AFAD İl Müdürü Recep Coşkun, "Bilindiği gibi ilimizin tamamı birinci derecede tehlikeli deprem bölgesi durumundadır. Tarihsel dönemde 9 şiddetindedepremler meydana gelmiş, 1955 yılında Didim Balat'ta 7 büyüklüğünde bir deprem daha meydana gelmiştir. Teorik olarak, yani bilim adamlarının görüşlerine göre bir yerde kaç büyüklüğünde depremmeydana geldiyse o yerde, er veya geç, aynı büyüklükte bir deprem daha meydana gelebilir. Biz de zamanı belirsiz olmakla birlikte, 7 büyüklüğünde olabilecek bir depreme göre hazırlıklı olmak durumundayız" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...