Ankara polisi vatandaşları uyardı!

/ Kaynak: AA
Ankara polisi vatandaşları uyardı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ankara Emniyet Müdürlüğü, telefon ve internet dolandırıcılığına karşı vatandaşları broşürler ve afişlerle uyardı.

Emniyet tarafından, uyarılara rağmen telefon yoluyla gerçekleştirilmeye devam eden dolandırıcılık olaylarının önüne geçmek amacıyla uyarıcı broşürler ve afişler hazırlatıldı. nbsp;Broşür ve afişlerde, "Devlet sizden kontör ve hesap numarası istemez, inanma", " Duyarlı dikkatli ol", "Güvenlik güçleri banka hesaplarınızı sormaz, telefonla operasyon yapmaz" ve "Telsiz sesine inanma hemen polisi ara" şeklinde uyarılara yer verildi. nbsp;Öte yandan, Emniyet yetkilileri, telefon dolandırıcılığının bütün çabalarına rağmen devam ettiğini, farklı yöntemlerle dolandırılan vatandaşlardan şikayetler aldıklarını belirtti.
Kendilerini telefonda polis, savcı ve hakim olarak tanıtan kişilerin vatandaşlardan para talep ettiklerini ifade eden yetkililer, bu kişilere karşı uyanık olunması gerektiğini vurguladı.
Yetkililer, bu tür telefon aramaları alan kişilerin, para ve kontör göndermemelerini, telefonu kapatıp geri dönüş yapacağını söyleyerek, durumu polise bildirmelerini istedi.



GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...