Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Milli tankta geri sayım başladı!

/ Kaynak: İHA
Milli tankta geri sayım başladı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İlk prototipi 2012 yılında üretilen Milli Tank Projesi 'Altay', 2016 yılının sonunda kullanıma hazır konuma gelecek.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Türk Ana Muharebe Tankı ihtiyacının yurt içi geliştirme modeli ile karşılanması amacıyla Milli Tank Üretim Projesi (MİTÜP) çerçevesinde Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi A.Ş. tarafından üretilecek olan 'Altay' için çalışmalar sürüyor. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'a Milli Tank Projesi Altay hakkında bilgi veren Otokar Sakarya Fabrikası Genel Müdürü Ahmet Serdar Görgüç, Milli Tank Altay'ın 2016 yılının sonunda hazır konuma geleceğini belirtti.
Vali Coş ise, "Savunma araçlarının Türkiye'de üretilmesi özlemini çektiğimiz bir durumdur. Kıbrıs Barış Harekatı sırasında ülkemize konulan silah ambargosu üzerine büyük zorluklarla karşılaştığımız ortadadır. Dünyada pazarı eksilmeyen savunma sanayisinde Türk firma ve mühendislerinin söz sahibi olması gurur vericidir. Projede emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.
Görüşmenin sonunda Otokar Fabrikası Genel Müdürü Görgüç tarafından Vali Coş'a Milli Tank Altay'ın maketi hediye edildi. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...