Deriner Barajı kuraklık dinlemedi

Deriner Barajı kuraklık dinlemedi

GÜNDEM Haberleri

Dünyanın 6'ncı Türkiye'nin ise en yüksek barajlarından biri olan Deriner Barajı kuraklığa rağmen elektrik üretiminde hız kesmedi.

Damla Peker ANKARA
Dünyanın 6'ncı Türkiye'nin ise en yüksek barajlarından biri olan Deriner Barajı kuraklığa rağmen elektrik üretiminde hız kesmedi. Açılışını o dönem Başbakanlık görevinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video konferansıyla yaptığı Avrupa'nın 4'üncü yüksek barajı olan Deriner barajı Türkiye'nin enerji gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor. Çoruh nehri üzerinde yapılan Deriner Barajı geçen yıl yaşanan kuraklığa rağmen elektrik üretimini durdurmadı. Avrupa'da 'mühendislik harikası' olarak değerlendirilen Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali, yılda 2 milyar kilowatt saat elektrik üretmeye devam etti. Kuraklığın bile durduramadığı baraj milli ekonomiye yaklaşık 460 milyon TL destek sağladı.
nbsp;
KUTU MÜHENDİSLİK HARİKASI
Türkiye - Rusya ikili işbirliği ile yapılan Deriner Barajı, 2012 yılında düzenlenen Mimar Sinan Uluslararası Proje Olimpiyatları Finalleri ve Türk Dünyası Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayında Mühendislik Projeleri Jürisi tarafından ödüle layık görüldü. Deriner Barajının gövde yüksekliği temelden 249 metre olup; su depolama hacmi 1 milyar 969 milyon metreküp, kurulu gücü 670 megawatt.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...