Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşer kez ağırlaştırılmış müebbetleri istendi

/ Kaynak: AA
Beşer kez ağırlaştırılmış müebbetleri istendi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin hazırlanan iddianamede, 18 yaşından küçük 6 sanığın 5'er kez ağırlaştırılmış müebbetleri istendi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın DAEŞ bahanesiyle düzenlenen gösterilerde Yasin Börü ve arkadaşlarının öldürülmesine ilişkin 18 yaşından küçük 6 şüpheli için hazırladığı iddianame, Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.


İddianamede, 6-7 Ekim 2014'te terör örgütü PKK/KCK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyet gösteren kişiler tarafından güvenlik güçleri ve kamu kurum kuruluşlarına yönelik taşlı, molotofkokteyli, havai fişekli ve basınç etkili parça tesirli el yapımı patlayıcı ve silahların kullanıldığı birçok saldırının gerçekleştirildiği yer aldı.


Olay günü Bağlar ilçesi Cengizler Caddesi'nde Hüda-Par'lı gruplar ile PKK/KCK terör örgütüne müzahir kişiler arasındaki silahlı kavga neticesinde 3 kişinin hayatını kaybettiği yönünde bilgilerin geldiği belirtilen iddianamede, şöyle denildi:


"Olay yerine güvenlik güçleri ve ambulans sevk edilmesine rağmen olay yerinin çok kalabalık olduğu ve güvenlik güçlerine silahlı, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı ile saldırı olduğu için gidilemedi. Daha sonra gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra olay yerine gidildi."


Çok sayıda kesici ve delici alet yaralanması saptandı


Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz'un öldürülmesi olayına ilişkin otopsi raporunun da yer aldığı iddianamede, maktullerin vücudunda çok sayıda kesici ve delici alet yaralanmasının saptandığı kaydedildi.


İddianamedeki otopsi raporunda şu ifadeler yer aldı:


"Börü'nün vücudunda 15 kesici delici alet yarası tespit edildi. Bu yaraların öldürücü nitelikte olduğu, vücuduna bir mermi çekirdeğinin isabet ettiği, mermi çekirdeğinin elde edilemediği anlaşıldı. Dakak'ın vücudunda 22 kesici delici alet yarası tespit edildi. Bir ateşli silaha ait mermi çekirdeği isabet etti. Öldürücü nitelikte olduğu için mermi otopsi sırasında elde edilemedi. Gökguz'un vücudunda 20 kesici delici alet yarası, öldürücü niteliktedir. Güneş'in vücudunda çok sayıda kesici ezici ve delici alet yaralanmasının tespit edildi. Kafa kısmında tarif edilen kesici ezici aletlerin öldürücü nitelikte olduğu anlaşıldı. Maktulün vücuduna bir ateşli silah mermi çekirdeği isabet etti. Ancak bu merminin uzaktan atış niteliğinde olduğu için çekirdeği elde edilemedi." nbsp;


Aynı silah karakola saldırıda kullanıldı


İddianamede, olay sonrası bulunan mermi çekirdeği ve kovanların yapılan kriminal incelemesinde, 23 Ekim 2012'de Bağlar Polis Merkezi'nde güvenlik güçlerine yönelik silahlı saldırı eyleminde ele geçirilen 6 kovanla uyumluğu olduğunun belirlendiği, iki olayda kullanılan silahın ele geçirilemediği kaydedildi.


İstenen cezalar


Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce önümüzdeki günlerde yargılanmalarına başlanacak 18 yaşından küçük tutuklu 6 sanık hakkında 4'er kez "Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ve bir kez de "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" suçundan 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.


Diyarbakır 5. Ağır Ceza Mahkemesince bir süre önce kabul edilen iddianamede de 26'sı tutuklu 34 sanık hakkında 5'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istenmişti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...