Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

DHKP-C operasyonu başladı: 22 gözaltı

DHKP-C operasyonu başladı: 22 gözaltı

GÜNDEM Haberleri

İstanbul'da dün yaşanan rehine krizinin ardından Antalya polisi DHKP-C'ye yönelik operasyon başlattı.

İSTANBUL'da savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesinin ardından Antalya'da operasyona başlayan polis, hakkında gözaltı kararı bulunan 23 DHKP-C üyesinden 22'sini sabaha karşı gözaltına aldı. Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın İstanbul Çağlayan Adliyesi'ndeki odasında rehin alınması ve 8 saat sonra şehit olmasının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü harekete geçti. Antalya'da da benzer eylemler olabileceği istihbaratını alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, eşzamanlı operasyon için düğmeye bastı ve DHKP-C üyesi 23 kişi hakkında gözaltı kararı çıkartıldı. Sabaha karşı 23 ayrı adreste çevik kuvvet, özel harekat ve terörle mücadele ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında çoğunluğu Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 22 kişi gözaltına alındı. Doktor kontrolünden geçirilen şüpheliler, sorgulanmak üzere Çallı'da bululan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi. 1 şüphelinin ise aranmasına devam ediliyor.
Gözaltı kararıyla ilgili açıklama yapan avukat Hakan Evcin, eylem iddialarının asılsız olduğu belirterek, "Grup yalnızca bugün akşam saat 19.00'da basın açıklaması yapacaktı" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...