Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KPSS mağdurları şikayetçi!

/ Kaynak: AA
KPSS mağdurları şikayetçi!

GÜNDEM Haberleri  / AA

Serpil Albeni, 2010 KPSS'de usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Konya'da yaşayan Fars Dili ve Edebiyatı mezunu Serpil Albeni, 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki (KPSS) usulsüzlükler nedeniyle mağdur olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Konya'da Büyükşehir Belediyesinde turizm zabıtası biriminde çalışan 37 yaşındaki Serpil Albeni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nbsp; 2010 yılı Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki usulsüzlükler nedeniyle başlatılan soruşturmadan umutlu olduğunu söyledi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi Fars Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun olduğunu aktaran Albeni, eğitim hayatına öğretmenlik hayaliyle başladığını belirtti.

300 kişi ful yapınca...

Albeni, yaşadığı mahallede okuyan kız oranı çok düşük olmasına rağmen, öğretmenlik hedefi için şehir dışına çıkmayı göze aldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Erzurum'da bölümümü çok severek okudum. Öğretmenlik hayalim vardı. Daha sonra öğretmenlik başvurularında bulundum. KPSS sınavına girdim. Bu sınavda istediğim puanı alamadım. Eğitim bilimlerinde de aynı şekildeydi. 2010 yılında kursa gitmeye karar verdim."

"Çaldıkları hayatları geri ödemelerini istiyorum"

Daha sonra Konya Büyükşehir Belediyesinde iş hayatına atıldığını anlatan Albeni, "Farsçayı çok seviyorum ve bölümümle alakalı çalışmak istiyorum. Ama bir türlü bu olmadı. Yaşadıklarımı şimdi 2010 yılında KPSS'deki usulsüzlüklere ilişkin başlatılan operasyonlarla anlayabiliyorum. Haklarımızın çalındığını görüyorum. Hayatımızdan çaldıklarını düşünüyorum. İnşallah davalarla onların, çaldıkları hayatları geri ödemelerini ve bizim neler yaşadığımızı hissetmelerini istiyorum" diye konuştu.

"Memuriyetleri alınsın"

Albeni, soruşturmanın başlamasıyla büyük mutluluk yaşadığını belirterek, "Belki bir sonuç elde edemeyeceğim, çalınan haklarım geri gelmeyecek ama nbsp; o arkadaşlardan memuriyetin alınmasını istiyorum. Hala memuriyet hayali kuruyorum. Çok üzücü bir şey, bunu yapanların da aynı şeyleri yaşamasını diliyorum. Umutlarımızı çalanların cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

"Öğrenim hayatımda iki kez mağdur oldum"

Öğrenim gördüğü yıllarda da başörtülü olmasından dolayı sıkıntılar yaşadığını anlatan Albeni, yaşadıklarına rağmen okuma azmini bırakmadığını ve bölümünden mezun olduğunu dile getirdi.

"Okula asker girdi ve 'başörtülüler dışarı çıkın' dedi. Sınıfta iki kişiydik, başörtülü olarak. Eğitim hayatımıza peruk takarak devam ettik" ifadelerini kullanan Albeni, o dönem yaşadıklarını şöyle anlattı:

Şikayet dilekçesi savcılıkta

Serap Albeni'nin avukatı Özlem Yılmaz ise şikayet dilekçesini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere Konya Cumhuriyet Başsavcılığına teslim ettiklerini söyledi.

Ankara'da Kamu Personel Seçme Sınavı'ndaki usulsüzlükler nedeniyle başlatılan soruşturma dosyasına dahil olmak için başvuruda bulunduklarını aktaran Yılmaz, "Şikayetçi olarak dilekçemizi veriyoruz. Mağdur olan binlerce insanın bu dosyaya müdahil olmasını bekliyoruz. Bu sınav sonucunda hak etmedikleri yere yerleşenlerin görevden alınmasını, liyakat ve hak edenlerin atanmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...