CHP'de seçim vaatleri bol keseden...

CHP'de seçim vaatleri bol keseden...

GÜNDEM Haberleri

Emekliye 2 maaş ikramiye 30 milyar, kredi kartı faizlerinin yüzde 80'inin silineceği vaadi ise devlete 5 milyar lira yük getirecek.

Gökhan Kaya ANKARA nbsp;
Bugün seçim bildirgesini açıklayacak olan CHP, 7 Haziran'da iktidar olabilmek için ekonomiyi zora sokacak her türlü vaadi gündemine aldı. CHP'nin milletin oyunu alabilmek adına ortaya koyacağı vaatlerin ise maliyetinin 250 milyar lirayı bulacağı ve ekonomik krizin kapılarının aralanmasına sebep olacağı öne sürüldü. Geçtiğimiz günlerde Kemal Kılıçdaroğlu tarafından açıklanan 10 milyon emekliye yılda 14 maaş uygulamasının devlete maliyetinin 25-30 milyar lirayı bulacağı ifade ediliyor. CHP'nin kredi kartı faizlerinin yüzde 80'inin silineceği vaadinin ise ortalama devlete getireceği yükün 5 milyar lira olduğu kaydediliyor. Hiçbir hanenin gelirinin 720 liranın altına düşmeyeceği sözünü verecek olan CHP, oğlu askerde olan aileye 300 lira, yüzde 40 engellilik düzeyi için 400, yüzde 60 engellilik düzeyi için de 600 lira "yaşam aylığı" bağlayacak. 140 bin öğretmen ataması yapma sözü veren CHP, 50 bin engelli istihdam edileceğini açıklayacak. İhtiyacı olan üniversite öğrencilerine karşılıksız eğitim bursu vermeyi planlayan CHP, üniversite harçlarını tamamen kaldıracak. Üniversiteyi kazanamayan yoksul gençlere de 240 lira üniversiteye hazırlık desteği verilecek ve bu öğrencilere şehir içi ulaşım ücretsiz olacak. Taşeron sistemi bitirme sözü veren CHP, asgari ücreti ise 1500 lira yapacak. Çiftçiye mazotu 1.5 liraya verecek olan CHP, sözleşmeli ve geçici personel uygulamasına sonlandıracak.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...