Erdoğan Başkanlığından 3.toplantı: Beştepe'de gündem seçim güvenliği

Erdoğan Başkanlığından 3.toplantı: Beştepe'de gündem seçim güvenliği

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanlığı'nda toplanan Bakanlar Kurulu'nun ana başlığı, Ağrı'yla yeniden tartışma başlatan seçim öncesi muhtemel provokasyonlar oldu

Haber Merkezi ANKARA
Bakanlar Kurulu, 19 Ocak ve 9 Mart'ta yapılan toplantıların ardından dün 3. defa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'de bulunması sebebiyle yer almadığı toplantıya, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay'ın da katılması dikkat çekti. Orgeneral Atay'ın, Ağrı'da yaşanan olay ve terör örgütünün seçimlere yönelik mehtemel provokasyonlarına ilişkin bilgi verdiği öğrenildi.
ÇÖZÜM VE GÜVENLİK
Toplantıda ele alınan ana başlıklardan ilki Ağrı'da yaşanan olaylarla öne çıkan, seçim sürecine yönelik provokasyonlar ve seçim güvenliği konusu oldu. Terör örgütünün bölgedeki vatandaşa yönelik seçimi etkileme baskısı ve buna karşı alınacak tedbirler masaya yatırıldı. Görüşmede, İçişleri Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT, konuyla ilgili olarak hazırladıkları raporları Bakanlar Kurulu'na sundu. nbsp;
"SOYKIRIM YAPMADIK"
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını cevaplandırırken "Sözde soykırım" konusunda şunları söyledi: "Biz tarihimizde böyle bir kara sayfanın olmadığına inanıyoruz. Biz hiçbir zaman ihanet etmedik. Bilerek, kasıtla ve isteyerek soykırım yapmadık. Dünyada soykırım yapanlar da bellidir. Kayıtlar altına alınmıştır. BM'nin soykırım tarifi içerisine Türkiye'de 1915'te yaşanan olaylar girmez. Biz kendimizden eminiz. Bütün dünyaya bu tezlerimizi inanarak haykırıyoruz.
HDP'YE ELEŞTİRİ
AP ve onun öncesinde başka kurumlar farklı açıklamalar yaptıklarında HDP hariç Türkiye'deki siyasi partiler aynı konuda milli bir mesele olduğu için ittifak ettiler. HDP'nin farklı görüşleri var. Onu da halkımız takdir edecektir. Kaldı ki soykırım konusunda Meclis'e kanun teklifi verme cüretinde bulunmuş bir partiye soykırıma sahip çıkmak ne kadar yakışıyor, onu halkımız takdir edecektir."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...