Akdoğan'dan Putin'e: 'Kendi suçlarına ortak arıyorlar'

Akdoğan'dan Putin'e: 'Kendi suçlarına ortak arıyorlar'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 1915 olaylarına ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

AK Parti'nin Ankara GMK Bulvarı'ndaki seçim irtibat bürosunun açılışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Akdoğan, Putin'in sözleriyle ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Osmanlı döneminde yaşanan acılar hepimizin ortak acısıdır. nbsp;
Çanakkale Zaferi anma töreninde, 21'i devlet başkanı düzeyinde olmak üzere 70 ülkeden temsilci vardı. Bir tarafta büyük savaşlara rağmen insanlar bir araya gelip, dostluk köprüsü oluşturuyor. Öbür taraftan da kin ve nefreti "nasıl daha fazla derinleştiririz" diye açıklamalar yapılıyor. Bunlar kabul edilemez. Bir de bu ülkeler, önce kendi geçmişlerine baksınlar. Geçmişte başka milletlere, kendi vatandaşlarına yaptıkları zulümlerin, katliamların, soykırımların kuyruk acısıyla, kompleksiyle bugün herkes böyle yapmış gibi bir edayla suça ortak arıyorlar. Bunlar, kendi geçmişlerine, kendi yaptıklarına baksınlar diyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...