Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doğu'da 2 mevsim birden

/ Kaynak: DHA
Doğu'da  2 mevsim birden

GÜNDEM Haberleri  / DHA

ARDAHAN'ın Posof İlçesi'nde kar yağışı etkili olurken Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde çiçekler açtı.

Gürcistan sınırındaki Posof'ta etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle arılar kovanlarından çıkamaz oldu. Arıcılar soğuk hava nedeniyle arı kolonilerinde 'Yavru çürüğü' hastalığı ortaya çıkabileceğini arı kayıpları görülebileceğini söyledi.

İran sınırındaki Doğubayazıt'ta ise, ağaçlar çiçekler açtı. Çiçekler ve otlamak için meralara çıkan küçükbaş hayvanlar İshak Paşa Sarayı ile aynı karede görüntülendi. Çoban Şakir Oral, "Nisan ayı birçok yerde hava soğuk ve karlı. Ama Doğubayazıt'ta hava çok sıcak ve güzel. Bunu fırsat bilerek koyunları otlatmaya çıkardık" dedi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları Doğu Anadolu Bölgesi'nin Sibirya yüksek basıncının etkisinde olduğunu, dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklıklarının sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Kars ve Ağrı'da 6, Ardahan ve Iğdır'da 4, Erzincan'da 3 derece olduğunu açıkladı. Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklıklarınını önümüzdeki günlerde artacağını bildirdi.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...