Anma merasiminde rekor kırdılar

Anma merasiminde rekor kırdılar

GÜNDEM Haberleri

Çanakkale Savaşı'nın yıl dönümü etkinliklerine bu sene savaşın 100. yılı olması sebebiyle dünyanın ve yurdun dört yanından insan yağdı.

Gelibolu'daki Anzak Koyu'nda düzenlenen resmî "Şafak Ayini'ne" katılım 10 bin 500 kişiyle sınırlandırılınca, tur şirketleri Hamzakoy sahilinde alternatif "Şafak Ayini" düzenledi. Anzak Koyu'nda 10 bin 500 kişinin resmî törende ataları için dua ettiği saatlerde, Hamzakoy'da da 2 bin kişi temsili çıkarmayı izledi. Çanakkale Kara Savaşları'nın 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen "57. Alaya Vefa Yürüyüşü" de binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi. Anıtkabir de sabaha kadar ziyarete açık tutuldu. Çanakkale Savaşı'ında askerlerin giydiği üniformalar içinde gelen, tamamı 15 ile 18 yaşları arasındaki çocuk ve gençlerden oluşan Turhal Belediyesi Gençlik Meclisi ise "Onbeşliler" diye tabir edilen küçük yaştaki askerleri temsil etti. Halka Çanakkale'de askerlere verilen kırık buğday çorbası, somun ekmek ile lokum dağıtıldı. nbsp;

Anma merasiminde rekor kırdılar

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...