İHH Başkanı Bülent Yıldırım: Süreci kendimiz yürütebiliriz

İHH Başkanı Bülent Yıldırım: Süreci kendimiz yürütebiliriz

GÜNDEM Haberleri

"İslam milleti kendi meselelerini çözecek kabiliyettedir. İşte bunu deyip, kararımızı verdiğimiz an çözümü kendimiz üretebiliriz."

OSMAN SAĞIRLI

Kürtlerin Orta Doğu'daki geleceği ve çözüm süreci Diyarbakır'da masaya yatırılıyor. İHH Yardım Vakfı tarafından düzenlenen ve iki gün boyunca sürecek olan ''Ortadoğu'da Kürtler ve Barış Sempozyumu'', dün İHH Başkanı Bülent Yıldırım'ın konuşmasıyla başladı. Yıldırım, çözüm sürecinde birleştirici değerlerin rolüne dikkat çekerek, "İslam milleti kendi meselelerini çözecek kabiliyettedir. İşte bunu deyip, kararımızı verdiğimiz an çözümü kendimiz üretebiliriz. Fakat bundan rahatsız olanlar var. Bunlar ise İslam dünyasının parçalanması, bölünmesi, kolay yenilir, yutulur hale gelmesi için gayret eden egemen güçlerdir" diye konuştu. Sürecin taraflara sorumluluklar yüklediğine işaret eden Yıldırım, "Çözüm Süreci için birtakım kararlar almak mecburiyetindeyiz. Hem kendimize, hem milletimize, hem de insanlığa yol göstermek durumundayız. Bütün egemen güçlere rağmen Çözüm Süreci'ni hukuki ve siyasi adımlar atarak gerçekleştirmeliyiz" ifadelerini kullandı. "Çin devletine karşı Doğu Türkistan'da Uygurca eğitimi savunuyorsak elbette Kürtlerin yaşadığı coğrafyada, Kürtçe eğitimi savunabilmeliyiz" diyen Bülent Yıldırım şunları söyledi: ''Bu süreçte yapılan bütün eylemleri hemen bir tarafa mal etmeden önce, oturup arkasında kim var kim yok diye tartışmalıdır. Bunlar belki de Çözüm Süreci taraflarını, içinde var olan bir klik de olabilir, hepsini kapsamayabilir. Taraflar söylediklerine dikkat etmeli, birbirlerini rencide edecek şeylerden kaçınmalı. Bu sürecin tarafları millettir, halktır. Artık partileri, örgütleri aşmıştır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...