Numan Kurtulmuş: 'Tehdidin boyutları açısından ibretlik'

Numan Kurtulmuş: 'Tehdidin boyutları açısından ibretlik'

GÜNDEM Haberleri

Paralel yapı davasındaki 'tahliye oyunu'nu değerlendiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan çarpıcı bir yorum geldi…

Tahliye kararının, Türkiye'de "paralel yapı"nın ne kadar ciddi bir tehlike oluşturduğunun bizatihi uygulaması olduğunu savunan Kurtulmuş, şöyle konuştu: ''Normalde hiç görevi olmayan bir mahkeme bildiğimiz kadarıyla sürece müdahale etmeye çalışıyor ama görevi olan diğer mahkeme tarafından, bu teşebbüs yarıda bırakılıyor. İlginçtir, ibretlik bir olaydır. Maalesef mahkemelerde ekipleşmeler, adalet dağıtması gereken temel müesseselerden birisi olan adliyelerimiz, işte şu yapının adamı, o yapının, öteki taraftakinin nöbetçi savcısı, öteki tarafın nöbetçi hakimi. Sanki bütün bunlar ayarlanmış ve maalesef normal hukuki yolların dışına çıkılarak mevcut tutuklu kişilerin serbest bırakılması için bir adım atılmıştır. Olayın bizatihi kendisinden daha önemli olan, adalet sisteminin bu kadar laçka hale gelmiş olmasıdır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...