Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O tahliyeler için karar çıktı!

/ Kaynak: AA
O tahliyeler için karar çıktı!

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, "paralel yapı'' soruşturmalarında tutuklananların tahliyesine ilişkin kararı 2. kez infaz savcılığına gönderdi.

nbsp;İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi, "paralel yapı'' soruşturmalarında tutuklu bulunan şüphelilerin tahliye edilmesine ilişkin 25 Nisan'da verdiği ve infaz savcılığınca "yok hükmünde" sayıldığı için iade edilen kararını, ikinci kez infaz savcılığına gönderdi.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen şüpheli avukatları, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı İnfaz ve İlamat Bürosu nöbetçi savcılığına giderek, İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin "yetkisi olmadığı halde" aldığı şüphelilerin tahliyesine ilişkin kararını sordu. Avukatlar, nöbetçi infaz savcısı Ahmet Hanefi Uslu ile bir süre görüştü.

Savcı Uslu'nun UYAP üzerinden kendisine gelen İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesinin tahliye talepli kararını, bir önceki iade kararının gerekçelerini göstererek geri gönderdiği kaydedildi. Avukatların savcı Uslu'ya hazırladıkları dilekçeleri ayrı ayrı vererek kararını gerekçelendirmesini istedikleri de ifade edildi.

"Yok hükmü' kararına 'yok hükmü' kararı

Öte yandan şüphelilerin avukatları, "yetkisi olmadığı" halde "reddi hakim" talebini kabul eden İstanbul 29. Asliye Ceza Mahkemesi'ne de başvurarak, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararına itiraz etti.

Talebi değerlendiren hakim Metin Özçelik, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nin, "reddi hakim kararının yok hükmünde olduğu" yönündeki kararının "yok hükmünde" olduğuna ve bu kararı yerine getirmeyen yetkililer hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına hükmetti.

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da şüpheli avukatlarıyla nbsp; adliye binasına geldi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...