Türk Kızılayı, Nepal'e bin çadır gönderecek

/ Kaynak: AA
Türk Kızılayı, Nepal'e bin çadır gönderecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Türk Kızılayı'nın Nepal'e, 5 bin kişinin barınmasına imkan verebilecek, bin çadır gönderme kararı aldığı bildirildi.

Türk Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar başkanlığında toplanan yönetim kurulunun, son 80 yılın en büyük deprem felaketine uğrayan Nepal'e yapılabilecek yardımları değerlendirdiği belirtildi.

Türk Kızılayı'nın, evleri yıkılan on binlerce kişinin yaralarına merhem olabilmek adına, en kısa zamanda 5 bin kişinin barınmasına imkan verebilecek bin çadırı Nepal'e gönderme kararı aldığı ifade edildi.

Farklı barınma imkanlarının da Nepal Kızılhaçı ile değerlendirildiğine yer verilen açıklamada, şöyle denildi:

"Türk Kızılayı ekipleri felaketin hemen ardından Nepal'e giderken, beraberlerinde götürdükleri battaniye ve gıda kolilerinin dağıtımını gerçekleştirdi. Bin battaniyeyi Nepal Kızılhaçı yetkililerine teslim eden Kızılay ekipleri, yaklaşık 6 tonu bulan gıda maddelerini ise depremzedelere dağıttı."

Açıklamada ifadelerine yer verilen Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, Marmara Depreminde dünyanın en büyük acılarından birinin yaşandığını ve bu acıyı bildiklerini belirtti.

Şimdi aynı acıyı Nepal'in yaşadığını anımsatan Akar, "Dünyanın yeniden birlik olması gerekiyor. Biz Türkiye ve Türk Kızılayı olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Öncü ekiplerimiz çalışmalara başladı. 5 bin kişilik çadır göndermek için de hazırlıklara başladık" ifadelerine yer verdi.

Akar, Türk Kızılayı'nın Nepal'deki çalışmalarına destek olmak isteyenlerin, tüm bankalardaki Kızılay bağış hesapları, www.kizilay.org.tr internet sitesi ve 2868 SMS bağış hattını kullanabileceğini hatırlattı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...