Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Eroğlu'nun unutamadığı 6 sıfırlı hatırası

Bakan Eroğlu'nun unutamadığı 6 sıfırlı hatırası

GÜNDEM Haberleri

Kırklareli'nde halka hitap eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Amerika'da yaşadığı 6 sıfırlı hatırasını anlattı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bakan Eroğlu, Kırklareli Vilayet meydanında törene gelen vatandaşlara hitap etti.

Bakan Eroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde şimdi de Başkanımız Prof. Dr. Sayın Ahmet Davutoğlu liderliğinde Türkiye'de muhteşem hizmetlere imza atılıyor.

12 yıl öncesini bir düşünürseniz Türkiye'nin hali neydi? Nereden nereye geldi. Geriye doğru sayarak bir düşünün 2002 yılında dövizimiz yoktu. Merkez Bankası tamamen boşalmıştı. Hatta müteakip ayın memur maaşlarını ödeyebilmek için gidilmedik kapı, çalmadık kapı kalmadı. Paramızın yanında 6 sıfır vardı.

AMERİKA'DAKİ 6 SIFIRLI HATIRA

Burada sizlere bir hatıramı anlatayım. 2002 yılından önce 1994 öncesi İstanbul Teknik Üniversitesinde öğretim görevlisiydim. Dünyaya tebliğ sunmak için Amerika'da 10 dolar yerine cebinden 10 milyon çıkarttım. Yanımdaki Amerikalı profesör dedi ki ya bu kadar büyük parayı nasıl üzerinde taşıyorsun deyince ben de sizin 10 dolarla bunu değişelim dedim. Onu deyince paramızın pul etmediğini anladı. Ve onun tebessümü yurt dışında insanın kalbine bir hançer yarası gibi saplandı. Bu bize yakışır mıydı?

IMF memurunun hayatta en çok sıkıldığı husus buydu. Allah'a şükür hükümetimiz paradan 6 sıfırı atarak değerli bir para haline getirdi. IMF'den bir memur geldiği zaman devlet başkanı gibi karşılanır, inerken kırmızı halılar sergilenir, Bütün taleplerini kabul ettirerek istediklerini almak suretiyle, mağrur bir şekilde ülkemizi terk ederlerdi. Bu da bizi fevkalade rahatsız ediyordu. Çünkü biz büyük bir milletiz şanlı bir bayrağımız var. Bu yüzden ilk defa IMF'ye borcumuzu ödeyerek 5 milyar dolar borç vermek için Merkez Bankasıyla IMF protokol dahi imzalandı. İşte nereden nereye" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...