Devlet Bahçeli: Yol yapmakla milliyetçi olunmaz!

Devlet Bahçeli: Yol yapmakla milliyetçi olunmaz!

GÜNDEM Haberleri

Ekonomi ağırlıklı bildirgede çözüm sürecini bitirmeyi vadeden Bahçeli, Erdoğan ve Davutoğlu'na yüklendi

Milliyetçi Hareket Partisi seçim vaatlerini, 3 Mayıs Türkçülük Günü'nde açıkladı. 7 Haziran için ''Bizimle Yürü Türkiye'' ana sloganını kullanan MHP'nin seçim bildirgesini Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen toplantıyla Genel Başkan Devlet Bahçeli ilan etti.
Konuşmasında iktidara ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert eleştirilerde bulunan Bahçeli, ardından seçim vaatlerini sıraladı. Ekonomik vaatleri için 71,9 milyar lira ilave kaynak gerektiğini belirten MHP lideri, ''Sen merak etmek Davutoğlu kaynak var, söylediklerimiz de Adana mavrası değil'' ifadesini kullandı. Bahçeli, kaynağı ise şöyle açıkladı: "Kayıt dışılıkla etkin mücadeleyle vergilerde performans artacak. 13,4 milyar TL ilave kaynak sağlanacak. Kaçakçılıkla etkin mücadeleden sağlanacak kaynak 6,2 TL. Devletin mal ve hizmet alım giderleriyle israf savurganlık ve yolsuzlukların azaltılmasından 23,3 milyar TL elde edilecek. Rantiyeci azınlığın elde ettiği imar rantının vergilendirilmesinden 12 milyar TL sağlanacak. Uygulayacağımız ekonomik program sayesinde büyüme 17 milyar TL kaynak oluşturacak. Böylece toplam ilave kaynak 71,9 milyar TL olacaktır."
Milli kimlik tanımının değiştirilmesine ve Türkçe dışında anadil eğitimine karşı olduklarını vurgulayıp çözüm sürecini de tamamen bitirmeyi vadeden Bahçeli, "İhanet süreci bıçak gibi kesilecek. Ortak olanlar adalete sevkedilecek" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlık açıklamalarına da tepki gösteren MHP?lideri şöyle devam etti: "Erdoğan 'artık kaportası dökülen bu arabayla yolumuza devam edemeyiz' diyor. Eksiği vardır, reforma ihtiyaç duyulmaktadır. Ama asla modası geçmiş bir vitrin süsü, hurdaya ayrılacak külüstür bir araç değildir."


BAŞBAKAN'A YÜKLENDİ: nbsp;Yol yapmakla nbsp;milliyetçi olunmaz

Başbakan Davutoğlu'na 'milliyetçilik' polemiği üzerinden tepki gösteren Bahçeli, şunları söyledi: "Sayın Davutoğlu, benim için 'Orhun anıtlarından bahseder. Ama Orhun anıtlarının yolunu kim yapar. Onlar konuşur, biz yaparız' diyor. Şayet Orhun anıtlarının yolunu yaptırmak seni milliyetçi yapıyorsa, Van Akdamar adasında Ermeni kilisesini imar etmek acaba ne yapacaktır? Yol yapmakla milliyetçi olunmaz. Davutoğlu'na milliyetçilik 10 gömlek bol gelecektir. nbsp;Davutoğlu, Türkiye semalarında milli savaş uçağının uçmasını milliyetçilik olarak görmektedir. İnşallah bu hedef MHP iktidarında gerçekleşecektir. Bizim yolumuz Türkiye'nin dirilişi, Türk milletinin ayağa kalkışına sabitlenmiştir. Bu yüzden AKP'ye oy vermiş kardeşim gel bizimle yürü. CHP ve diğerlerine oy veren vatandaşım buyur bizimle yürü. Ekonomik kaos ve yıkıma karşı, anaforcu AKP'yi alkışlayan CHP'ye, anarşist HDP'ye, acı yaşatan PKK'ya karşı bizimle yürü Türkiye."


NOTLAR... NOTLAR... nbsp;
EKONOMİK VAATLER…
-Asgari ücret net 1400 TL olacak, vergi alınmayacak. nbsp;
-2015-2019 arasında yıllık ortalama yüzde 5.2 ekonomik büyüme sağlanacak. nbsp;
-700 bin yeni istihdam oluşturulacak.
-Emekli aylıklarında sosyal güvenlik destek primi kesilmeyecek.
-Mazot, gübre ve yem üzerindeki vergiler kaldırılacak. Mazot, çiftçiye 1 lira 75 kuruş olacak.
-Asgari ücretlilere, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği verilecek. nbsp;
-Evi olmayan muhtaç ailelere 250 lira kira yardımı yapılacak. nbsp;
-Kamuda çalışan taşeron işçiler kadroya geçirilecek. nbsp;
-Emekliye mart ve eylülde bin 400 lira destek ödeneği tanınacak. Emeklilikte yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyeti giderilecek. nbsp;
-Başarılı öğrenciye 10 bin lira kupon verilecek, 4 yıl sonra işe girince faizsiz geri alınacak.
-Yeni evli çiftlere faizsiz 10 bin TL kredi verilecek. nbsp;
-Engelli ve engelli yakını aylığı 400 liraya çıkacak. 65 yaş aylığı 350 liraya yükseltilecek.
-Aylık 200 kilovatsaatin altında elektrik tüketen ailelere yüzde 75 indirim uygulanacak.
-Yetim ve öksüz çocuklara aylık 100 lira bağlanacak. nbsp;
-Muhtaç ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayacakları harcama kartı 'Hilâlkart' uygulamasına geçilecek.


CEMEVLERİNE DEVLET YARDIMI nbsp;
Bahçeli'nin açıkladığı beyannamede Alevilerin sorunları da yer aldı: "Cemevi gerçeği siyasi kaygılardan uzak, cami-cemevi karşıtlığına dönüştürülmeden kabul edilecek. İnanç ve kültür hayatının bir unsuru olan cemevlerine devlet yardımı yapılacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı, Alevi İslam inancını da bünyesinde temsil edecek şekilde yeniden yapılandırılacak. Nitelikli eğitim ve kadro ihtiyacını karşılamak amacıyla Türkiye Alevilik Araştırmaları Merkezi kurulacak…"






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...