Bekir Bozdağ: CHP, DHKP-C ve sol örgütler kol kola

/ Kaynak: İHA
Bekir Bozdağ: CHP, DHKP-C ve sol örgütler kol kola

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Eski Adalet Bakanı Bozdağ, Beşiktaş'taki 1 Mayıs eyleminde CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun polis otobüsüne camını kırmasını eleştirdi.

Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde esnafı ziyaret ederek, vatandaşların sorunlarını dinledi. Eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 1 Mayıs gösterileri sırasında Beşiktaş'ta gözaltına alınan eylemcilerin emniyete götürüldüğü otobüse binmek isteyen CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun polis otobüsüne yumruk atarak camını kırmasını kınadığını söyledi.

Bozdağ, "Biz buradan milletimize hep söylüyoruz. Bunlara bakın kimlerle, kol kola gezdiğini görün. DHKP-C kol kola, başka sol terör örgütleri ile kol kola, yeri geldiği zaman terör örgütü ile kol kola eylem yapacaklar, ondan sonrada bu milletten biz sizin hakkınızı, hukukunuzu savunuyoruz diye oy isteyecekler" dedi.

Yapılan olayın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Bozdağ, "Bir milletvekili, bir milletvekili adayı, bir siyasetçi, rekal siyaset yapan birisi öncelikle kanunlara kendi uymalıdır. Devletin güvenlik birimlerine kendi görevlerinden dolayı saygı duymalıdır. Ama maalesef terör örgütü üyeleri gibi teröristlerin yaptığı saldırı gibi rekal siyaset yapanlar, milletvekili adayları, milletvekilleri, polis aracını taşlar. Polislere hakaret ve küfür yaparlarsa bu onların kendi seviyelerini gösterir. Biz buradan milletimize hep söylüyoruz. Bunlara bakın kimlerle, kol kola gezdiğini görün. DHKP-C kol kola, başka sol terör örgütleri ile kol kola, yeri geldiği zaman terör örgütü ile kol kola eylem yapacaklar, ondan sonrada bu milletten biz sizin hakkınızı, hukukunuzu savunuyoruz diye oy isteyecekler. Onun için ben buradan aziz milletimize sesleniyorum. Bunların zihniyeti bu. Hani fikri neyse dervişin zikride odur derler ya. Bunların fikri bu. Onunu için polise hakaret ediyorlar. Sadece o değil. Gezi olaylarında hatırlarsanız. CHP'li milletvekilleri polislere sinkaflık küfürler yaptılar. Ağır hakaretler yaptılar. Bunları bu millet iyi görüyor. İyi biliyor. Ben onun için onlara diyorum ki siz eğer bu milletten oy almak istiyorsanız teröristler ile aranıza mesafe koyacaksınız. Teröristlerle kol kola değil, onların karşısında milletin yanında, milletle kol kola olacaksınız. Zaten o DHKP-C terör örgütü, diğer terör örgütleri oylarını zaten size veriyorlar. Bir işe yarasaydı sizi iktidara taşırlardı. Belli ki onlar sizi iktidara taşıyamayacaklar, şiddetle, terörle bu iş olmaz. Milletle olur. Millette kimin ne yaptığını görüyor. Ben onun içinde onların yaptığı bu şiddeti, bu taşkınlığı, bu vandanlığı, milletimizin sandıkta cezalandıracağını yürekten inanıyorum. Tabi hukukta, bu hukuksuzluğu yapanlarla ilgili gerekeni elbette yapmalıdır" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...