Numan Kurtulmuş 'Demirtaş'ı bir kez daha uyarıyorum'

Numan Kurtulmuş 'Demirtaş'ı bir kez daha uyarıyorum'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün'ün sorularını cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, HDP'li Belediye Başkanlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılamama kararı için, ''Yakışmamıştır. Çirkin bir tavırdır'' dedi. HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın da, sokakları alevlendirecek sözlerden kaçınması gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, paralel yapıyla mücadele konusunda da önemli mesajlar verdi.

KARŞILAMAMAK YAKIŞMAMIŞTIR
İnsani bakımdan yakışmamıştır, doğru değildir, yanlıştır fevkalade çirkin bir tavırdır. %52 oy almış bir Cumhurbaşkanı. Hatta Diyarbakır halkının da büyük çoğunluğunun oy vererek seçmiş olduğu bir Cumhurbaşkanı eğer oradaysa oraya geldiyse siyaseten zaten Belediye Başkanının gelmek vazifesidir.

SOKAKLARI ALEVLENDİRECEK SÖZLER OLMAMALI
Sayın Demirtaş'ı dostça bir kere daha buradan uyarmak istiyorum. 6-7 Ekim Kobani olayları bahane edilerek Türkiye'nin 30'a yakın ilinin nasıl böyle bir cehennem azabının içine sokulduğunu, sokakların nasıl yakılıp, yıkıldığını çok sayıda insanımızın öldürüldüğünü unutmamak lazım. Sokakları alevlendirecek, toplumsal gerilimleri arttıracak, çatışmanın zeminini hazırlayacak sözlerden de siyasetçi kaçınmalıdır.

MGK KARARIYLA BU ADIM ATILDI
Paralel yapının ortaya koymuş olduğu bu mücadele, sadece AK Parti'yi indirip yerine başka bir hükümet getirme meselesi değil, devletin iplerini ele geçirme meselesidir. Hiç kimse bir daha devleti ele geçirilmesi gereken bir mekanizma olarak görmesin. Türkiye, Milli Güvenlik Kurulu kararı ile bunun adımını atmıştır. Bunun yasallaştırmıştır, bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin temel politikalarından birisi olarak kabul etmiştir.

Türkiye'nin üzerine düşen, kırmızı bültenlerle süreci takip etmektir. Nihayetinde bizim yapabileceğimiz bir yere kadar. Dışişleri üzerinden yürüyecek olan süreçlerin takip edilmesi, Interpol üzerinden yürüyecek süreçlerin takip edilmesidir. Kırmızı bülten henüz çıkmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...