Meclis Başkanı Çicek: '4 lider buluşmadı içimde ukde kaldı'

Meclis Başkanı Çicek: '4 lider buluşmadı içimde ukde kaldı'

GÜNDEM Haberleri

"İçtüzük ve Anayasa değişikliği yapılamadı… Grup toplantılarına çekidüzen veremedik…"

Yücel Kayaoğlu ankara nbsp;
AK Parti'deki üç dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde aday olamayan isimlerden biri olan Çiçek, son 4 yıldır yürüttüğü Meclis Başkanlığı döneminde çok istemesine rağmen yapamadığı konuları anlattı. Bazı gazetecilerle sohbetinde 'İçinizde ukde kalan bir şey oldu mu?' sorusunu Çiçek, şöyle cevapladı: "Aslında çok şey var. Ama en çok isteyip de yapılamayanları sıralarsak, normal bir insani ilişki dönemi geçmedi Meclis'te. İddia ediyorum 550 milletvekilinin en az 150'si birbirinin elini bile sıkmamıştır. İnsani ilişki bu. Hâlbuki eskiden öğle değildi… İkincisi siyasi parti başkanları eskiden en azından Cumhurbaşkanlarının davetine icabet ederler, bir araya gelirlerdi. Bu dönem cenazeler dışında bir araya gelmediler… Üçüncüsü en çok rahatsız olduğum ve çok çaba göstermeme rağmen partilerin grup toplantılarına bir çekidüzen verilememesi oldu. Bunların yanı sıra en çok önemsediğim iki konu da olmadı. Biri Meclis İçtüzüğü'nün değiştirilmemesi, diğeri de yeni Anayasa konusudur."
HASIM DEĞİL, RAKİPSİNİZ
Çiçek, seçim kampanyaları konusunda siyasi parti genel başkanlarına bir tavsiyesinin olup olmadığı sorusuna da "Siyaset yapan insanlar birbirinin hasmı değil, rakibidir. Husumeti bir tarafa bırakmak gerekir. Herkes meydanlarda konuşuyor. Seçim zamanı vites yüksek olur. Ama 8 Haziran sabahı bir araya gelebileceklerini hesaba katarak herkesin ağzından çıkanı kulağı duysun derim" cevabını verdi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...