O ihaleler mercek altında!

/ Kaynak: İHA
O ihaleler mercek altında!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

'Himmet' adı altında örgüte para toplandığı iddialarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında ihaleler incelemeye alındı.

2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddiası ile düzenlenen operasyonda ve TÜBİTAK operasyonunda gözaltına alınan zanlıların ifadeleri ve MASAK'ın raporları sonucu 'himmet' adı altında örgüte para toplandığı ortaya çıkarılmıştı. Mali polisin yaptığı incelemede, 'Himmet' adı altında toplanan büyük miktardaki büyükbaş ve küçükbaş hayvandan çok azının kurban olarak kesildiği tespit edildi. Kurban etinin çok az bir kısmının bağış sahiplerine verildiği diğer kısımlarının ise 'paralel yapı' ile ilişkili firmalar tarafından kamu kurum ve kurumlarına ve belediyele ihale ile satıldığı belirlendi. Mali polis, yapılan ihaleleri mercek altına alırken ihale şartnamelerinde usulsüzlük yapıldığı iddialarının da incelendiği öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...