Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK yandaşları Varto-Bulanık karayolunu kapattı

PKK yandaşları Varto-Bulanık karayolunu kapattı

GÜNDEM Haberleri

PKK'nın Bingöl'de iç hesaplaşma sonucu öldürdüğü teröristi Muş'un Varto ilçesine getirmek isteyen grup Varto-Bulanık karayolunu ulaşıma kapattı.

Terör örgütü PKK'nın Bingöl'de iç hesaplaşma sonucu öldürdüğü teröristi Muş'un Varto ilçesine getirmek isteyen grup, kendilerine izin verilmeyince Varto-Bulanık karayolunu ulaşıma kapattı. Grup, güvenlik önlemi alan askere de taşlarla saldırdı

PKK tarafından 4 ay önce iç hesaplaşma sonucu infaz edilen nbsp; teröristin cenazesini muş'un Varto ilçesine getirmek isteyen grup, izin nbsp; verilmeyince Varto-Bulanık karayolunu trafiğe kapattı. Gruptakiler, güvenlik nbsp; önlemi alan askerlere de taşlı saldırıda bulundu.

Muş Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, 23 Ocak 2015 tarihinde nbsp; Erzurum'da terör örgütü PKK mensupları tarafından iç hesaplaşma sebebi ile nbsp; öldürülen örgüt mensubu Fehmi Yılmaz'ın cenazesinin bugün Sabah saatlerinde nbsp; Bingöl'den Muş'a getirildiği bildirildi.

HDPli vekil ve belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu bir grup nbsp; tarafından 09.00 sıralarında cenazenin Muş'a getirildiği anımsatılan açıklamada, nbsp; şöyle denildi:

"Grubun, cenaze sahibinin köyünde (Bulanık-Bostancılar) cami ve mezar nbsp; bulunduğu halde ısrarla Bulanık ilçe merkezinde cenaze merasimi yapma isteği, nbsp; geçmişte meydana gelen benzer olaylar (cenazelerde siyasi amaçlı şov yapılması, nbsp; tabutun cadde ve sokaklarda gezdirilmesi) dikkate alınarak, cenaze Bulanık ilçe nbsp; merkezimize alınmamış, yol ayrımından cenaze sahibinin köyüne yönlendirilmiştir. nbsp; Ancak söz konusu grup, cenazeyi köyüne defin etmeyerek Varto ilçesi dağlık nbsp; kesiminde bulunan (Kolan Köyü mevkii) ve terör örgütü tarafından oluşturulan nbsp; sözde mezarlığa defnetmek için ısrar etmiştir. Söz konusu talep, Bakanlığımız nbsp; İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 18 Temmuz 2013 tarihli ve 3805 sayılı 'Mezarlık nbsp; Alanları Dışında Defin Yasağı' konulu genelge gereğince grubun talebi nbsp; reddedilerek, konu hakkında yasal işlem ve müdahale yapılacağı gruba nbsp; bildirilmiştir."

Bu arada, Varto-Bulanık karayolu Yurttutan köyü yakınlarında izin nbsp; verilmemesini bahane eden grup ise karayolunu trafiğe kapatarak güvenlik önlemi nbsp; alan askerlere taşla saldırıda bulundu. Askerler gruba, biber gazıyla müdahale nbsp; etti.

Kısa süre sonra Varto ve Bulanık ilçelerinden de örgüt yandaşı bazı nbsp; gurupların destek verme amaçlı bölgeye gelmesiyle, bölgedeki asker, iki grup nbsp; arasında kaldı.

Olayların büyümesi üzerine bölgeye çok sayıda özel harekat polisi ve nbsp; asker sevk edildi.

Askeri helikopterlerin de destek verdiği müdahale devam ederken, trafiğe kapalı karayolunda gerginlik devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...