Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'dan 15 gün için kritik karar!

PKK'dan 15 gün için kritik karar!

GÜNDEM Haberleri

PKK, seçim sonuna kadar örgütün hiçbir şekilde eylem yapmayacağını, askerin operasyon yapması halinde ise meşru haklarını kullanacaklarını açıkladı.

Avrupa'dan yayın yapan Mednuçe TV'ye, 7 Haziran'da yapılacak seçim ile nbsp; son gelişmeleri değerlendiren Karayılan, örgütün seçime kadar eylemlere yönelmeyeceğini açıkladı. Karayılan, "Özellikle seçim sonuna kadar hiçbir biçimde herhangi bir şiddet durumuna yönelme durumumuzun olmayacağını açıklıkla belirtiyorum. Şu var, her gün arazide asker hareket halinde, güçlerimizin üzerine giderse, güçlerimiz meşru müdafaa çerçevesinde gereken cevabı verir. Yani sorun can meselesi oldu mu durum başkadır. Yani bunun dışında, zorunlu savunma durumları dışında bizim güçlerimizin herhangi bir biçimde şiddet kullanması söz konusu olmayacaktır. Eğer bir operasyon durumu gelişirse. Herhangi bir şiddet durumu gelişirse, şimdiden bilinmeli ki bu devlet güçlerinden kaynaklı bir şey olacak. Bu bizim için nettir" dedi.

nbsp;Türkiye'de faaliyet gösteren örgütün silahlı güçleri ile telsiz üzerinden irtibata geçerek eylemlere kalkışılmaması yönünde uyarılar yaptığını ifade eden Karayılan, Ordunun da çatışmak istediğini sanmadığını söyledi. Karayılan, şöyle konuştu:

nbsp;"Ben tüm ordu mensuplarının savaşmak istediklerini, bir an önce çatışmanın başlamasını istediklerini söylemiyorum. Aslında bunu bazı böyle davranışlardan anlayabiliyoruz da. Bir dayatma vardır. Orduya?

Evet. Belki ordu içerisinde de bu yönlü eğilimler vardır. Bunu o kadar detaylı bilemem. Yalnız böyle herkesin çatışmak istemediği anlaşılıyor. Çünkü birçok pratik durumda bunu gördük. Bunu teslim etmek lazım. Yoksa onlar çatışmak istiyor, biz çatışmadan hep kaçınıyoruz tarzında bir şey söylemiyorum. Ama böyle bir kontrollü çatışmayı geliştirme eğilimi var. Bunu yaşatma çabaları vardır. Onu belirtiyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...