Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

190 spor tesisi törenle hizmete girdi

/ Kaynak: İHA
190 spor tesisi törenle hizmete girdi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelinde yaptığı 190 spor tesisi hizmete girdi.

nbsp;Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı açılış töreninde, 22 tesisin de temeli atıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, halen yapımı devam eden 500 tesisin ise önümüzdeki yıl hizmete gireceğini açıkladı. Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törende bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, "Bugün Gençlik ve Spor Bakanlığımızın AK Parti hükümetleri dönemindeki icraatlarıyla ilgili yatırımlarını ve engelli sporcularımızı uluslararası müsabakalara taşıyabilecek otobüslerimizin devir törenini gerçekleştireceğiz. 2002'den beri bin 650 spor tesisi yaptık ve şu anda 500 spor tesisimizin ise inşaatı devam ediyor ve 2016'da tamamlanacak" dedi. Bakan Çağatay Kılıç konuşmasına şöyle devam etti: "Aynı zamanda 28 Eylül 2014 Samsun ziyaretinizde sözünü verdiğiniz, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatı'na yetişecek İlkadım Atletizm Pisti'nin temelini de sizin uğurlu ellerinizle atıyoruz. Onlar konuşur AK Parti yapar. Sayın Başbakanımızın talimatıyla sizler dünyanın birçok ülkesine gidebilin diye uçak seyahatlerinizde 12-25 yaş arasındaki tüm gençlerimizde yüzde 30 indirim yapılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakan ve Genel Başkan olarak başlattığı hamlenin en iyi şekilde devam etmesi için en iyi takipçisi olan, talimatlarıyla yeni Türkiye yolunda gecesini gündüzüne katarak çalışan ve her zaman '24 saat yetmiyorsa 25 saat çalışacaksınız' diyen Sayın Başbakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum.

Bugün burada 190 tesisimizin açılışını yapmış olacağız. Sayın Başbakanımıza talimatları ve çalışmalarımıza yaptığı takiplerinden dolayı teşekkür ediyorum. Geleceğin şampiyonları bu tesislerimizde yetişecek ve ben inanıyorum ki 2016, 2020 ve 2024 olimpiyatlarında sporcularımız bizleri en iyi şekilde temsil edecekler ve ay yıldızlı bayrağı göndere çektirecekler. Farklı uluslararası spor müsabakalarında ve belki de gençlik kamplarımızda sizleri ağırlamak üzere saygılar sunuyorum." Daha sonra 190 spor tesisi, engelli otobüslerinin teslimi ve 22 yeni tesesin temel atma töreni Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 'yaşayan tesisler' politikasıyla hayata geçirdiği yatırımlarından açılışı yapılanların yanı sıra törende Samsun'daki İlkadım Atletizm Pisti ve Ankara Ümitköy Spor Kompleksleri ile telekonferans yöntemiyle canlı bağlantılar gerçekleştirilerek temel atma törenleri yapıldı. Daha sonra Başbakan Davutoğlu, Bakan Çağatay Kılıç ve beraberindekiler salon dışında bulunan engelli otobüslerini denetleyerek, engelli vatandaşlarla sohbet ettiler. Tören öncesi ise Bakanlığın Ankaralılara bir sürprizi vardı. Bakanlık, 25 kişiye çekilişle tablet bilgisayar hediye etti. Farklı branşlardan sporcuların ve dünya şampiyonlarının bireysel gösterileri ise törene katılanlara renkli anlar yaşattı. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...