İşadamı Fettah Tamince'den Gülen açıklaması: 17-25'ten sonra bağımı kopardım

İşadamı Fettah Tamince'den Gülen açıklaması: 17-25'ten sonra bağımı kopardım

GÜNDEM Haberleri

Tamince, "iyi planlanmış ve çalışılmış bir operasyon" diye tabir ettiği 17-25 Aralık'tan sonra Gülen grubuyla yollarını ayırdığını söyledi.

Yakın döneme kadar ismi Gülen grubuyla birlikte zikredilen Rixos Otelleri'nin sahibi iş adamı Fettah Tamince, cemaatle bağını tamamen kopardığını açıkladı. Karar.com'a konuşan Tamince, 'lisede tanıştım" dediği cemaatle ilgili şunları söyledi: "Dersane tartışmasıyla ortaya çıkan ihtilaf, 17-25 Aralık operasyonlarıyla beraber toplumda çok büyük bir kırılmaya sebep olmuştur. Bu süreçte aralarında benim de yakından tanıdığım birçok iş adamı, bürokrat ve siyasiye; bana göre iyi planlanmış ve çalışılmış bir operasyon yapılmıştır. Bu operasyonla da bu kişilere, ülkeyi kalkındırırken aynı zamanda yanlış yollar izledikleri imajı verilmek istenmiştir. Bu durum açıkcası beni de çok rahatsız etmiş ve endişelendirmiştir. Bu ihtilafların ülkede büyük bir yangına sebebiyet verebileceğinden hissiyatla, tanıdığım birçok insana ulaşmaya çalıştım. Kırılma büyümesin diye girişimlerim oldu ama gayretlerim malesef netice vermedi. Ama 17-25 Aralık kırılımından sonra daha önce her türlü desteği verdiğim, maddi manevi birlikteliğimin olduğu cemaatle dersane süreciyle başlayan uzaklaşma durumum, söz konusu operasyon döneminde kopma noktasına gelmiştir. 17 - 25 Aralık'tan itibaren Gülen Cemaati'yle ilişkimi tamamiyle bitirip işlerime konsantre oldum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...