Cumhurbaşkanı Erdoğan: Menderes'i gözdağı vermek için astılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Menderes'i gözdağı vermek için astılar

GÜNDEM Haberleri

"Darbeciler, Menderes'in akıbetinin, gelecek siyasetçilere örnek olmasını istiyordu. Onlar suçlu oldukları için değil, ibretiâlem olsun diye asıldılar."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 27 Mayıs'ın milletle alay edilircesine, 20 yıl boyunca, 'Hürriyet ve anayasa bayramı' olarak kutlandığını belirterek, "Menderes'in akıbeti tıpkı Demokles'in kılıcı gibi siyasetçilerin tepesinde sallandı" dedi. 27 Mayıs darbesinin yıl dönümünde Uşak ve Aydın'daki toplu açılış törenlerinde konuşan Erdoğan, şunları kaydetti: "Türkçe ezan garabetine onun döneminde son verildi. İmam hatip okullarının Kur'an-ı Kerim eğitiminin önü, onun döneminde açıldı. Peki sonra ne oldu? Darbe ile indirdiler. Yetmedi, bir de daracığına gönderdiler. Bunu tek bir gaye için yaptılar; Menderes'in akıbetinin, bundan sonra gelecek siyasetçilere örnek olmasını istiyorlardı. Onlar, suçlu oldukları için değil, ibretiâlem olsun diye asıldılar." nbsp;
7 Haziran'da kendisini Menderes ve Mursi'nin akıbetiyle tehdit edenlerin hüsrana uğrayacağını söyleyen Erdoğan, "7 Haziran'da 'Bu ülkede birinci kuvvet basındır' diyenlere, 'Hayır, millettir' demeye var mısınız? Öyle bir cevap verin ki 15 bin kilometre uzaklıktan, Pensilvanya'dan duyulsun, Kandil'den, Brüksel'den duyulsun" diye konuştu.
Konuşmasında Kılıçdaroğlu'nun imam hatip okullarını kapatmak istediğini de kaydeden Erdoğan, "Ölür müsün öldürür müsün? Kalkıyor, Türkiye'de özellikle iman, dini yönde zorunlu din dersi olayını 'kaldıracağız' diyorsun. Neyi kaldırıyorsun, biraz kendine gel" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...