Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türk jetlerine taciz

/ Kaynak: İHA
 Türk jetlerine taciz

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Genelkurmay Başkanlığı, Türk F-16'larına Ege'de Yunanistan, Akdeniz'de ise Suriye unsurlarınca tacizde bulunulduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, on F-16 uçağıyla Doğu Akdeniz'de "Deniz Kurdu-2015" tatbikatı icra edildiği ve bu uçuşlar esnasında Balıkesir meydanından kalkış yapan iki F-16 uçağına saat 14.49'da Yunanistan uçakları tarafından Rodos Adası doğusunda bin feet teşhis mesafesinden daha fazla yaklaşarak tacizde bulunulduğu belirtildi. Yürürlükteki angajman kuralı gereği tacize, Türk F-16 uçakları tarafından aynıyla karşılık verildiği kaydedildi.

İki F-16 uçağıyla Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildiği esnada Hatay üzerinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden bir F-16 uçağına, Suriye'de konuşlu SA füze sistemleri tarafından saat 10.28'de 5 saniye süre ile radar kilidini muhafaza etmek suretiyle tacizde bulunuldu da bildirildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...