İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turan: Bir gün herkes AK Partili olacak

İzmir Milletvekili adayı İbrahim Turan: Bir gün herkes AK Partili olacak

GÜNDEM Haberleri

"Muhalefet partilerini destekleyenlerin dahi yeniden zayıf koalisyon dönemlerine dönülmesini isteyeceğini zannetmiyorum"

ZİYA OSMAN AÇIKEL
Seçimlere yoğun bir tempoda hazırlanan AK Parti İzmir milletvekili adayı İbrahim Turhan ile seçim bölgesinde bir araya geldik. 10 Şubat'ta Borsa İstanbul'daki görevlerinden istifa ederek Meclis yoluna çıkan Turhan, "İzmir'e hizmet etmek için ön yargısız şekilde herkesle omuz omuza çalışmaya hazırım" diyerek şehre verdiği öneme dikkat çekti ve ekledi: "Bana gelen şikâyetlerin hepsi çözülebilir nitelikte. Ancak doğru iletişim kanalı kurulamamış. Merkezi yönetim ile yerel yönetimin iş birliği şart. Sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Herkes müsterih olsun. İzmir'i hak ettiği pozisyona çıkaracağız..." CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İktidara gelirsek bakan yapacağız" dediği Kemal Derviş, bir TV programında AK Parti'ye övgüler yağdırmıştı. Turhan'a bunu hatırlatınca şu cevabı aldık: "Memnuniyetle karşılıyorum. CHP açısından öğretici bir röportaj olmuştur umarım. Kamuoyu en iyi şekilde değerlendirecektir. Eninde sonunda bir gün herkes AK Partili olacak." Muhalefeti destekleyenlerin bile istikrarı istediğine işaret eden İbrahim Turhan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Koalisyon riski her zaman vardır. 13 yıl boyunca AK Parti önemli başarılar elde etti. Kimsenin yeniden zayıf koalisyon dönemlerine dönülmesini isteyeceğini zannetmiyorum. Seçmen sandığa gittiği zaman istikrardan yana oyunu kullanacaktır. AK Parti tek başına gelemezse CHP, MHP ve HDP'nin koalisyonunu söz konusu. Bayramlarda ellerini sıkmayanlar, birbirlerine silah çekenlerin AK Parti karşıtlığında birleşmesi dehşet verici. Paralel yapı, HDP gibi bir partiyi destekliyor. CHP de sırf AK Parti'nin milletvekili sayısı düşsün diye aynı desteği veriyor. Açıkcası, AK Parti'ye zarar vermek için Türkiye'nin zarar görmesini göze alacak yaklaşımı vatanseverlikle bağdaştıramıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...