Başbakan Davutoğlu: Derin devletin yerini HDP aldı

Başbakan Davutoğlu: Derin devletin yerini HDP aldı

GÜNDEM Haberleri

Seçim mitinglerine hız kesmeden devam eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü durakları Siirt, Tunceli ve Malatya oldu.

Konuşmalarında AK Parti'nin 12 yıllık icraatlarının yanı sıra 2023 hedeflerini de anlatan Davutoğlu, muhalefeti sert eleştirdi. HDP lideri Demirtaş'ın Hakkari Yüksekova'da açılan Selahaddin Eyyubi Havaalanı'nı kastederek 'Keşke kurdeleyi kesenler arasında bizde olsaydık' sözlerine tepki gösteren Başbakan şu ifadeleri kullandı: "Keşke sende yürek olsaydı da iş makinelerine saldıranlara karşı 'Burayı Kürtler kullanacak' diyebilseydin, keşke sende yürek olsaydı da artık silaha, teröre yer yok diyebilseydin, Yasin Börü'yü katledenleri kınayabilseydin." nbsp;
"Her şeyi göze alırız bir tek vatandaşımızın tehdit altında yaşamasını kabullenemeyiz" diyen Başbakan Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Eskiden derin devletin söylettiği bir slogan vardı. Ya Kürtlere ya da muhafazakârlara, 'ya sev ya terk et' derlerdi. Başörtülüler 'biz haklarımızı isteriz' dediğinde 'Suudi Arabistan'a git' derlerdi, Kürtler ana dili ile konuşmak istediğinde 'sen sus' derlerdi. Şimdi HDP'nin zihniyeti de aynı, onlar da diyor ki (ya bizim baskılarımıza boyun eğin, ya da bölgeden, şehirlerden gidin.)
Bir grup aydın HDP'ye destek beyanında bulunmuş. Herkes istediği partiyi destekleyebilir. Ama HDP binalarına saldırıyı kınarken, AK Partililere yapılan saldırıları görmeyenler aydın olamazlar, objektif, tarafsız olamaz. Milletvekili adayları saldırıya uğruyor, bu aydınlardan, diğer partilerden ses gelmiyor. Ama HDP söz konusu olduğunda bir anda bütün bu gruplar birleşiyor. nbsp;
Üç legal parti, MHP, CHP, HDP. Ama üç tane de paralel örgüt, Pensilvanya, Kandil ve DHKP-C. Hepsi birleştiler. Kime karşı birleştiler biliyor musunuz? AK Parti'ye. Ama esas AK Parti'nin temsil ettiği Tillo'daki bu toprakların irfanına karşı birleşiyorlar…"


KENDİNE GÜVENEN BAŞKANLIĞA 'EVET' DER
Başkanlık sistemine de değinen Başbakan şunları söyledi: "7 Haziran'da tekrar emaneti devraldığımızda bütün siyasi parti liderleriyle temas halinde olurum. Başta anayasa olmak üzere, her konuyu görüşmeye hazırız. Onlar kendilerine güvense başkanlık sistemine 'evet' derler. Yoksa Sayın Cumhurbaşkanı 2019'a kadar cumhurbaşkanı, biz de kazandığımızda 2019'a kadar başbakanız, hükümetiz. Onlara bir şans yok."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...