Erdoğan: Gücünüz yetiyorsa kaos çıkarın!

Erdoğan: Gücünüz yetiyorsa kaos çıkarın!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barajı aşamazsak kaos çıkar" diyenlere cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkeyi asla böldürtmeyeceğini belirterek, "Kimse böyle bir yola başvurmasın. Vurursa karşısında bizi bulur, silahlı kuvvetlerimizi bulur, emniyet gücümüzü bulur. Hepsinden önce milletimizi bulur" dedi. Adana İstasyon Meydanı'nda halkla bir araya gelen Erdoğan, HDP'nin baraj tehdidi için "Kaos çıkaracaklarmış. Hadi oradan. Hangi kaosu çıkarmaya gücünüz yetiyorsa çıkın ortaya" ifadelerini kullandı.
Hakkari'de açtığı havalimanını hatırlatan Erdoğan, Demirtaş'ı kastederek şunları kaydetti: "Keşke beraber açsaydık, diyor. Ben bugüne kadar bunların belediyelerinin bulunduğu 5 ile gittim. Hiçbirinde de belediye başkanları bizi karşılamaya gelmediler. Çünkü dağdan böyle emir aldılar. Bunları dağ yönetiyor dağ. Bunlarda irade yok. Şimdi bu beyefendi de keşke beraber açsaydık, neyi senle beraber açacağız ya. Sen değil misin sokağa dökülün, sen değil misin 50 kişinin ölümüne neden olan? Eş Başkanın dağda bulunan ağabeyi, bunlara talimat veriyordu. Dağdaki ağabeyi, havalimanını engellemek için saldırırken bu Eş Başkanının en küçük bir kınamasını, karşı çıkmasını, 'Ağabey ayıp ediyorsun' dediğini duyan var mı? Diyemez, çünkü bu partiyi onlar değil, dağ yönetiyor."
Kendisi için bazı aydın geçinenlerin 'diktatör' yakıştırması yaptığı kaydeden Erdoğan, "Gezi'yi bunun için yaptılar, 17-25 Aralık'ı bunun için yaptılar. Ne diyor? Taksim bizim Kabe'miz diyor. Demek ki bu aydınların Kabe'si de orası. Bir zamanlar bir tanesi de ne diyordu? 'Kabe Arab'ın olsun bize Çankaya yeter' diyor. O da CHP zihniyeti" ifadelerini kullandı.
Paralel yapı ile mücadelelerinin sürdüğünü kaydeden Erdoğan şunları kaydetti: "Bunların baş imamları, hocaefendileri 90'lı yıllarda Amerika'ya kaçtı. Niye Mekke'ye Medine'ye gitmedin ya? nbsp;Ne işin var orada? Şimdi arkadan küçük imamlar da kaçıyor. Onlar da başladılar kaçmaya. İmam mihrabı terk eder mi? Bunlar terk eder. Şu anda panikteler. Onlar kaçacak biz kovalayacağız. Neden? Bu milleti bölenlerle bu ümmeti bölenlerle mücadelemiz çok ağır olacak. Bu ülkede başörtülü kızlarımızın başörtüleri için 'Füruattandır' diyenlerle mücadelemiz ağır olacak." CHP'nin milletten umudunu kesip HDP'nin barajı geçmesinden medet umduğunu kaydeden Erdoğan, CHP liderinin 'sandığa oturun' talimatı için de şu yorumu yaptı: "Oy kullanamadığı için hala sandıkların tahtadan olduğunu sanıyor. Üzerine oturursanız kırarsınız Sayın Kılıçdaroğlu. Oturmanın değil, sandıktan çıkmanın hesabını yap. Siz tavuk musunuz ki sandığa tünüyorsunuz!"


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...