Sivil anayasa şart

Sivil anayasa şart

GÜNDEM Haberleri

SP çatısı altında seçimlere giren Milli İttifak'ın iki lideri Mustafa Kamalak ile Mustafa Destici, İstanbul'da medya temsilcileriyle bir araya geldi.

Talip Karakaş İSTANBUL nbsp;
Soruları cevaplayan Destici, "Sivil anayasa şart. Biz değişiklik için çok sayıda girişimde bulunduk ama bırakın anayasayı seçim kanununu bile değişteremedik" dedi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in makam aracı tartışmalarına değinen Destici, "O aracın alınmasını yanlış görüyorum. Camide toplanan parayla alınmamış olabilir. O parayla alınmadığını da biliyorum. Ama halktaki algı öyle değil" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da eleştiren Destici, "Adil, tarafsız olması gerekiyor. Ama maalesef seçim çalışmalarımızı engelleyecek bir seçim temposu yürütüyor. Diyarbakır ve Uşak programlarımız bu yüzden iptal oldu. Pazar günü büyük İstanbul mitingimiz var. En büyük heyecan ve coşku bizim mitinglerde" şeklinde konuştu. Anketlere güvenmediğini vurgulayan Mustafa Kamalak ise, yüzde 15'in üzerinde oy alacaklarını düşündüğünü söyledi. Çok tartışılan "Dindi, Diyanetti, kitaptı, sünnetti... Bunlarla vakit kaybedecek zamanımız yok" şeklindeki sözlerinin çarpıtıldığını savunan Kamalak, şöyle devam etti: "Türkiye'nin bugünkü problemi Diyanet'in yapısı değildir. Önce güncel meselelerin çözülmesi lazım. Türkiye bölünme noktasında. Çevremiz ateş çemberi."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...