Tezgâh hep C5'e çıkıyor

Tezgâh hep C5'e çıkıyor

GÜNDEM Haberleri

Mahkeme: "Emniyet'te Ali Fuat Yılmazer tarafından C-5 isimli birim oluşturuldu. Balyoz, Ergenekon, Dink, Zirve davası burada mayalandı."

Emniyet'teki paralel yapı soruşturmasında tutuklanan Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer hakkında önceki gün Hrant Dink cinayeti kapsamında da tutuklama kararı verilmişti. Kararla birlikte Dink suitastını aytınlatacak yeni detaylar ortaya çıktı. Mahkeme kararına göre, Ali Fuat Yılmazer tarafından Emniyet içinde "C-5" isimli gizli bir birim oluşturuldu. Komiser ve yardımcıları, burada yalıtılmış bir ortama alındı. Yılmazer, istemediği polislerin buraya girmesine izin vermedi ve bunlar sadece getir götür işinde kullandı. Birimde; Dink, Rahip Santora, Zirve Yayınevi cinayetleri, Ergenekon, Balyoz ve diğer önemli tüm soruşturmaların alt yapısı hazırlandı. C-5 birimi, 23 Kasım 2012'de, yani Dink cinayetinin üzerinden 5 yıl geçtikten sonra İçişleri Bakanlığı'nın oluru ile yasal mevzuata bağlandı.
Hrant Dink'i vuran Ogün Samast, 5 Aralık 2014 ve 23 Ocak 2015'te savcılığa ifade verdi. Ali Fuat Yılmazer ve dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek'in Emniyet'te etkisinin kalmaması üzerine korkusunu yenerek itiraflarda bulundu. Samast ifadesinde şunları söyledi: "Dink cinayetinden 1 hafta önce Yasin Hayal ile Erhan Tuncel'in evine gittik. Tuncel, burada Dink'in 6-5 fotoğrafı ile adres bilgilerinin bulunduğu dosyayı verdi. Tuncel'in, Yasin Hayal'e 'Ramazan Akyürek ve Fuat müdür arkamızda' dediğini duydum ve konuttan çıktıktan sonra bunu Hayal'e sordum. Hayal de bana 'Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer arkamızda' dedi". Mahkemeye göre, bu beyan Dink cinayeti öncesi tüm süreçlerde yapılan hazırlıklardan Yılmazer'in bilgi sahibi olduğunu gösteriyor. Yılmazer, Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden kendisine sunulan F4 raporlarından cinayeti işleyecek kişilerin bilinmesine rağmen Dink'i koruma altına almadı. Erhan Tuncel'in yardımcı istihbarat elemanlığına 23 Kasım 2006'da İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tarafından son verilmesine rağmen, bu husus kendisine tebliğ edilmedi. Bu sayede Dink cinayeti tasarısı ile ilgili bilgi akışının kesilmesinin önüne geçildi ve elde edilen bilgiler F4 raporlarına dönüştürülmedi. Dink cinayeti tasarısına ilişkin bütün resmi yazışma ve medya dosyalarının da bulunduğu sunucu, arıza var denilerek imha edildi.

Dink'in öldürülmesini beklemiş
Yılmazer örgütün yöneticisi
İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği, Ali Fuat Yılmazer ile ilgili verdiği tutuklama kararında şunları ifade etti: "Yılmazer, emniyet içinde cemaat olarak tanımlanan bir yapılanmayı gerçekleştirerek sonradan kumpas oldukları anlaşılan Ergenekon, Balyoz gibi soruşturmaları başlatmayı amaç edinen suç örgütünün yöneticilerindendir. Bu anlamda, amaç suçun gerçekleştirilmesi için Dink'in mutlak suretle öldürüleceği, bunun için hazırlıklar yapıldığı ve (cinayetin) bilinmesi rağmen amaç suçun gerçekleşmesi için araç suç olan Dink cinayetinin gerçekleşmesi beklenmiştir."





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...