Kuveyt'ten Trabzon'a uçak seferleri başlıyor

/ Kaynak: İHA
Kuveyt'ten Trabzon'a uçak seferleri başlıyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kuveyt'ten Ramazan Bayarım sonrası Trabzon'a uçak seferlerinin başlayacağı belirtildi.

nbsp;Konuyla ilgili bilgi veren Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Kuveyt'ten Trabzon'a Ramazan Bayramı sonrasında haftada 3 kez direk uçak seferlerinin gerçekleştirileceğini söyledi. Bunun önemli bir haber olduğunu kaydeden Hacısalihoğlu, Arap turistlerin Doğu Karadeniz'e gelmelerinin turizmin yanında yapılacak yatırım projelerinin hayata geçmesi açısından da önemli olduğuna dikkat çekti. Hacısalihoğlu "Arap turizmi açısından Türkiye'de İstanbul, Bursa, Yalova gibi şehirler ön planda ama Trabzon'da bildiğimiz kadarıyla bu ilgide dördüncü sırada yaralıyor.

Ama halen işin başında olduğumuzda hatırlatmakta yarar var. Bu bakımdan geliştirecek olduğumuz projelerde sizlerin ve onların fikirleri ile birleşmesi suretiyle önemli adımlar atabiliriz. Bütün korkumuz şudur ki, Rusya Federasyonu'ndan gelen vatandaşların şehrimize ekonomik yönden ne kadar katkı sağladıklarını hepimiz biliyoruz. Onlar gittikten sonra da çektiğimiz sıkıntıyı biliyoruz. Körfez ülkeleri ile olan turizm ve ticaret ilişkilerimizde aynı durumu yaşamayız. Onlara sunacak olduğumuz sıcak bir ilgi, güler yüz, yardımcı olmak önemlidir. Kamu ile ortak hareket ederek şehrimizde belirli yerlerde Arapça 'hoş geldiniz' ve bilgilendirme panolarının olması, diğer taraftan fiyat tarifelerinin özellikle işletmelerimizin kapılarının önünde olması turistlere bir güven verecektir. Her turist şehrimizin bir elçisi olarak kendi ülkesinde bölgemizi anlatması için herkesin duyarlı olması gerekiyor" dedi.

"ARAP TURİSTLERİ KÜSTÜRMEYELİM"
TTSO Meclis Üyesi iş adamı Sabit Sabır ise bundan 30 yıl önce petrolün değer kazanmasından sonra Türkiye'ye çok sayıda Arap turist gelmeye başladığını ancak o dönemde İstanbul, Ankara ve Trabzon'da Araplar'a kötü muamele yapıldığını ve hakir görüldüklerini hatırlattı. Yeniden Türkiye'nin eline bir fırsat geçtiğini ifade eden Sabır, "Ümit ediyorum ki bu sefer bir hata yapmayız. Hatta başta iş adamları hiçbir zaman yabancı sermayeden korkmamalıyız. Her yabancı sermaye Türkiye'ye bir artıdır. Her birinin başarısı her birimizin servetine değerdir. Çünkü bir ülke ne kadar zenginleşirse onun halkı da o derece zenginleşir" şeklinde konuştu.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...