Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Doktor cinayetine tepki yürüyüşü

/ Kaynak: AA
Doktor cinayetine tepki yürüyüşü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Samsun'da sağlık çalışanları, Opr. Dr. Kamil Furtun'un görevi başında öldürülmesine yaptıkları yürüyüşle tepki gösterdi.

KESK Samsun Şubesi ve SES Samsun Şubesi üyeleri doktor cinayetini protesto etmek için protesto yürüyüşü düzenledi. İstiklal Caddesi'nde yapılan yürüyüş sonucunda basın açıklamaları okundu ve Samsun İl Sağlık Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakıldı.
Meslektaşlarının görev yaptığı hastanede hunharca katledilmesini nefretle kınadıklarını söyleyen Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Dr. Beyazıt İlhan, "Acı ile doluyuz. Yılların emeği ile yetişmiş; kendi ailesinden, eşinden, çocuklarından çaldığı vakitlerle hastalarına faydalı olmaya çalışan ve halkımızın sağlığı için gece gündüz fedakarca hizmet vermeye çabalayan çok kıymetli meslektaşımız için gözyaşı döküyoruz. Sadece katillerin değil azmettiricilerin de bulunmasını istiyoruz. 1 Haziran 2015 Pazartesi günü bütün Türkiye'de bütün sağlık kurumlarında yastayız. Sabah mesai başlangıcında hastane bahçelerinde toplanıp; saygı duruşunda bulunuyoruz, basın açıklamaları ve yürüyüşler yapıyoruz. Bütün halkımıza, bütün hastalarımıza, hekimlere, sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya; 1 Haziran 2015 Pazartesi günü hastanelere, sağlık kurumlarına muayene olmak için değil, sağlıkçılara destek olmak için çağırıyoruz" dedi.


"1 HAZİRAN'DA BÜTÜN SAĞLIK KURUMLARINDA HİZMET ÜRETMEYECEĞİZ"
Opr. Dr. Kamil Furtun'un gece-gündüz demeden günün 24 saati insanların iyileştirilmesi için hizmet verdiği hastanede katledildiğini ifade eden SES Genel Merkez Sekreteri Birsen Seyhan, "Artık aramızda olmayacak. Geride ailesini, mesai arkadaşlarını ve hastalarını bırakarak aramızdan ayrıldı. Her gün bir şiddet vakası ile karşı karşıya kalıyor ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere sağlık müdürlükleri ve hastane önlerinde eylem ve etkinlikler gerçekleştiriyorduk. Duysunlar diye sesimiz ama nafile. Bir arkadaşımız daha görev yaptığı hastanede hayatını yitirdi. 1 Haziran 2015 Pazartesi günü bütün Türkiye'de bütün sağlık kurumlarında hizmet üretmeyeceğiz. Halkımızın da sağlıkta şiddete karşı sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz" diye konuştu. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...