Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şırnak'ta askeri karakola ateş!

/ Kaynak: İHA
Şırnak'ta askeri karakola ateş!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Suriye sınırında bulunan bir askeri karakolun bulunduğu bölgeye doğru kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldı.

Cizre'de Şahin Tepesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Suriye sınırında bulunan bir sınır karakolunun bulunduğu bölgeye doğru uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Askerin karşılık vermediği olayda ölen ve yaralanan olmadı.
Şırnak'ın Cizre ilçesinde gece geç saatlerde yaşanan olayda Cizre Devlet Hastanesi karşısında bulunan ve ilçeye hakim olan Şahin Tepesi'ne, plakası belirlenemeyen bir araçla gelen kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından, bir inşaatın yanındaki boş araziden sınırın sıfır noktasında bulunan askeri karakolun olduğu bölgeye doğru uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı iddia edildi. Askerin karşılık vermediği olayda şans eseri ölen ve yaralanan olmadı. Mahalle sakinlerinin büyük bir korku ve panik yaşadığı olaydan sonra olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen polisler, çok sayıda boş kovan buldu. Alınan geniş güvenlik önlemlerinin ardından Olay Yeri İnceleme ekipleri ve Terörle Mücadele ekipleri olay yerinde ve boş kovan üzerinde geniş çaplı bir inceleme yaptı.
Yaşanan olaydan sonra Şahin Tepesi'nde ikamet eden ve büyük bir korku ve tedirginlik yaşadıklarını belirten Erkan Özkalay, "Cizre'de Şahin Tepesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından mahalle girişinden çevre yoluna bakan askeri karakolun bulunduğu yöne doğru ateş açıldı. Biz mahalleli olarak açılan ateşin taciz ateşi olduğu düşüncesindeyiz. Yaşanan olaydan sonra vatandaşlar büyük bir panik ve korku yaşadı. Herkes evlerine kaçmaya başladı. Fakat bizim mahallede son üç dört yıldan bu yana hiçbir olay olmadı ve herhangi bir olaya tanık olmadık. Ramazan ayında insanların parklara akın ettiği bu saatlerde ve mahallenin boş olduğu bu saatlerde fırsattan yararlanan kişi veya gurupların bu şekilde Cizre'nin merkezinde böyle bir olayı gerçekleştirmesi bizleri endişelendirmektedir. Biz böyle olayların bir daha yaşanmaması için kendimizce imkanlarımız dahilinde tedbirler alacağız ancak yetkili birimlerin üzerine düşen en büyük görev bu mahallenin güvenliğini sağlamaktır" dedi.
Olay yeri inceleme ekipleri ve polislerin olay yerinde inceleme yaptığını belirten mahalle sakinleri, yetkililerden bu olayın faillerini bulması ve böyle bir olayın bir daha yaşanmaması için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasını talep ettiklerini belirtti.
Olayla ilgili soruşturma başlatılırken,polis ateş açıp kaçan zanlı ve zanlıları yakalamak ilçe genelinde geniş çaplı bir araştırma başlattı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...