Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pentagon modeli kampüs

Pentagon modeli kampüs

GÜNDEM Haberleri

Milli İstihbarat Teşkilatı için Ankara Etimesgut'ta, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'unkine benzer beşgen bir kampüs yapılacak.

Buket Güven ANKARA
Hakan Fidan'ın müsteşarlığa getirilmesinin ardından ölçek büyüten Milli İstihbarat Teşkilatı, şimdi de yeni yerleşke için düğmeye bastı. Ankara şehir merkezindeki Yenimahalle'de faaliyet gösteren MİT için bina darlığı yüzünden nbsp;yer arayışına girilmişti. Bu çerçevede Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler'in Ankara Polatlı ve Eskişehir Sivrihisar'a taşınması sonrasında boşalacak arazi gündeme geldi. Arazinin MİT'e devri kararlaştırıldı. Askerin taşınması sonrasında Ankara'da boşalacak arazi MİT'e tahsis edilecek. Araziye istihbarat binalarının yanı sıra lojmanlar da inşa edilecek.
2017'DE BİTECEK nbsp;
Etimesgut'a bağlı Alsancak, İstasyon, Erler ve Bağlıca mahalleleri arasında kalan arazi için yol ve zemin düzeltme inşaatlarının başladığı belirtiliyor. MİT'in Yenimahalle'deki kampüs alanını terk ederek, 2017 yılında Etimesgut'taki bölgeye yerleşmesi planlanıyor. MİT kampüsünün inşaatını Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı da yapan Rönesans İnşaat'ın yapacağı ileri sürülüyor. MİT yerleşkesi için ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un model alınacağı ileri sürülüyor. İç içe geçen beş tane beşgenden oluşan bina ,600 bin m2 toplam saha ve 340,000 m2 kullanım alanıyla dünyanın en büyük resmi daire binalarından biri.
Öte yandan Etimesgut'ta bulunan askeri havaalanının da Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Türkiye'ye gelen konukların kullanımı için VIP haline getirilmesi planlanıyor. Söz konusu havaalanın da tamamlanması sonrasında MİT'in de bu alanı kullanması öngörülüyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...