Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İHH'dan 'Dünya Yetimler Günü' iftarı

/ Kaynak: AA
İHH'dan 'Dünya Yetimler Günü' iftarı

GÜNDEM Haberleri  / AA

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfınca, Dünya Yetimler Günü nedeniyle Kilis'te yetim çocuklar ve yakınları için "kardeşlik" iftarı düzenledi.

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Öğretmen Evi'ndeki programda, yaptığı konuşmada, Valilik olarak Suriyelileri sevdiklerini belirtti. Suriyelilere kendilerini yalnız hissetmemelerini söyleyen Tapsız, hep birlikte aile olduklarını vurguladı. Allah'ın bir emaneti olarak gördükleri Suriyelilere sıkıntılıları olduğunda "kimsemiz yok" dememelerini isteyen Tapsız, şunları kaydetti: "Bizler 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' sözünün takipçileriyiz. Bu sözü ayağa kaldırma görevinin Türk milletinde olduğunu düşünüyorum. Kimseniz var. Kimseniz bizim devletimizdir. Devletin temsilcisi Valilik olarak sizin en küçük sıkıntınızda yanınızdayız. Ben hepinizin ramazan ayını tebrik ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyorum. Ayrıca bütün çocukların bayram harçlığı Valiliğimizden. Çocuklar, harçlıklarınızı bayramda güle güle harcayın.''
İHH Kilis Şube Başkanı Hüseyin Levent Külekçioğlu ise bundan sonraki çalışmalarda yetimlerle birlikte olacaklarını ifade etti.
Külekçioğlu, yetimler konusundaki çalışmaları ve Dünya Yetimler Günü'ne katkılarından dolayı Vali Tapsız'a teşekkür belgesi verdi.
İftar programının ardından Kilis Valiliği tarafından yetim 200 çocuğa 20'şer lira bayram harçlığı dağıtıldı.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...