Bodrum'da korkutan yangın

Bodrum'da korkutan yangın

GÜNDEM Haberleri

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerlerine kadar ulaştı

Bodrum'da makilik alanda çıkan ve rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine kadar ulaşan yangın, havadan ve karadan söndürülmeye çalışılıyor.

Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Gümüşlük Mahallesi Karakaya mevkisindeki otluk ve makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Sabah saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.

Bodrum Orman Şefliğine bağlı orman işçileri ile Muğla Büyükşehir Belediyesine ait çok sayıda itfaiye ekibi bölgeye sevk edildi. Ekipler kayalık ve dik arazide etkili olan yangına müdahale etmekte zorluk çekiyor.

Bodrum'da korkutan yangın

Yangının rüzgarla birlikte büyümesi ve yerleşim yeri yakınlarına ulaşma tehlikesi bulunması üzerine, Milas Orman İşletme Müdürlüğü'nden uçak desteği istendi. Bölgeye sevk edilen bir uçak, itfaiyenin ulaşamadığı bölgelere müdahale etti. Bazı arazi sahipleri de yangın söndürme çalışmalarına destek verdi.

Yaklaşık 30 hektarlık alanın zarar gördüğü yangın henüz kontrol altına alınmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...