Sınırda büyük hareketlilik! Mevzi oluşturuldu...

/ Kaynak: AA
Sınırda büyük hareketlilik! Mevzi oluşturuldu...

GÜNDEM Haberleri  / AA

Askeri sevkiyatın yapıldığı Kilis sınır hattına giden yollarda güvenlik önlemleri arttırıldı, hatta kum torbalarından mevziler oluşturuldu.

Sınır hattına konuşlandırılan tanklar, hava savunma sistemleri ve zırhlı muharebe araçları pozisyonlarını koruyor. Kilis kent merkezi ve Elbeyli ilçesi sınır hattı boyunca sakinlik gözleniyor.

Hudut boyunca önlemlerini sürdüren askerler dürbünle çevreyi gözetliyor. Sınır hattına ise büyük kum torbalarından mevzi oluşturulduğu görüldü.

Merkeze bağlı Keferhem, Arpakesmez, Elbeyli ilçesine bağlı İnanlı, Ardıçlı köylerinin yanı sıra sınır hattına giden tüm yollarda güvenlik önlemleri artırılmış durumda. Jandarma ve sınır birlikleri, şüpheli araçları durduruyor ve içindekilerin kimlik kontrolünü yapıyor.

Bu arada geçen yıl terör örgütü DAEŞ'in Azez'e bağlı Düden, İdeli ile Karamezre köylerine yönelik saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına çok yakın bölgeye gelen ve Kilis'ten gönderilen çadırlarda barınan bir grup Türkmen aile ise yaşamlarını burada sürdürüyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...