Koalisyon güçleri bombalamaya devam ediyor

Koalisyon güçleri bombalamaya devam ediyor

GÜNDEM Haberleri

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerinin, terör örgütü DAEŞ'in Suriye'deki hedeflerine yönelik hava saldırıları devam ediyor.

Doğal Kararlılık Operasyonları Birleşik Ortak Görev Gücü'nden yapılan açıklamada, ABD'nin öncülüğündeki koalisyonun savaş uçaklarıyla 5 Temmuz'da Suriye'de DAEŞ hedeflerine 8 hava saldırısı düzenlediği bildirildi.
Haseke yakınlarında yapılan 5 saldırıda DAEŞ'in taktiksel üniteleri hedef alınırken, örgütün taşıtları ile binalarının kullanılmaz hale getirildiği kaydedildi. İki hava saldırısının gerçekleştirildiği Kobani yakınlarında yine örgütün taktiksel ünitesi ve muharebe mevzileri nişanlanırken, tek saldırının yapıldığı Rakka'da ise terörist grubun silahlı personel taşıyıcısı imha edildi.
Açıklamada ayrıca, koalisyon güçlerinin Halep yakınlarında Horasan Grubu'na yönelik de bir hava saldırısı yaptığı bilgisine yer verildi. ABD'ye dışarıdan saldırı planlamalarıyla bilinen grubun taktiksel ünitesi ve bir aracının kullanılmaz hale getirildiği ifade edildi. Irak'ta ise DAEŞ hedeflerine aynı gün içinde 11 hava saldırısının düzenlendiği kaydedildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...