Afrika ülkelerine 1 milyon Kuran-ı Kerim

Afrika ülkelerine 1 milyon Kuran-ı Kerim

GÜNDEM Haberleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Hayrat İnsani Yardım Derneği'nin, Afrika ülkelerine 1 milyon Kur'an-ı Kerim dağıtacağı bildirildi

Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Hakkı Aygün, Sudan'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Afrika ülkelerine 1 milyon Kur'an-ı Kerim dağıtacağı dile getirerek, Türkiye'de basılan 50 bin Kur'an-ı Kerim'in Sudan'a ulaştığını ve bazı Afrika ülkelerinde dağıtıldığını kaydetti. Aygün, geriye kalan kısmın da 3 yıl içinde dağıtılacağını belirtti.
Çalışmalarının insani yardımlarla sınırlı olmadığını aktaran Aygün, "Gittiğimiz her yere İslam kültürü ve medeniyetinin meşalesini taşımaya çalışıyoruz" dedi. TİKA Sudan Koordinatörü Yahya Acu da TİKA'nın, kalkınma programlarıyla faaliyette bulunduğu ülkelerle Türkiye arasındaki ilişkileri güçlendirmeye çalıştığını anlattı. Türkiye'nin Hartum Büyükelçiliği görevlilerinden Mehmet Tan da Sudan'ın Afrika ülkelerinin kapısı olduğunu ve bu nedenle ilişkileri daha fazla güçlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...