Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'den Cibuti'ye 'çöp' yardımı

Türkiye'den Cibuti'ye 'çöp' yardımı

GÜNDEM Haberleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Cibuti'ye 6 tam donanımlı çöp ve atık toplama kamyonu ile 500 çöp konteyneri hediye edildi.

Afrika'da stratejik konumda bulunan Cibuti'de temizlik hizmetlerine katkı amacıyla Türkiye'den gönderilen çöp toplama araçları ve konteynerleri Türkiye'nin Cibuti Büyükelçiliği tarafından törenle Cubuti İçişleri Bakanlığı yetkililerine nbsp;teslim edildi.


Törene, Türkiye'yi temsilen Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz, Cibuti İçişleri Bakanı Hasan Ömer Muhammed ile çok sayıda Cibutili yetkili katıldı.


Törende konuşan Cibuti İçişleri Bakanı Hasan Ömer Muhammed, yardımların Türkiye-Cibuti kardeşliğinin ne kadar güçlü olduğunun açık bir göstergesi olduğunu belirterek, "Cibuti hükümeti ve halkı Türkiyeli kardeşlerini daima yanlarında hissetmenin mutluluğunu yaşıyor. Tüm bunlar için Türkiye ve Türk halkına şükranlarımızı iletiyoruz" dedi.


Türkiye'nin Cibuti Büyükelçisi Hasan Yavuz da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Cibuti halkına hediye edilen 6 çöp nbsp;kamyonu ve 500 konteynerin nbsp;anahtarlarını nbsp;teslim ettiklerini dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkıyla her zaman dost ve kardeş Cibuti ile beraberdir ve beraber olmaya devam edecektir. Daha fazla sağlık, daha güzel çevre ve mutlu bir gelecek düşüncesiyle hayırlı olsun diyoruz. nbsp;Bundan sonra nbsp;da Cibuti Devleti'ne ve halkına verilen sözler, imzalanan projeler geciktirilmeden hayata geçirilecektir."


Türkiye tarafından Cibuti'ye hediye edilen çöp ve atık toplama kamyonları ile çöp konteynerlerinin başkent Cibuti'nin temizlik işlerinde kullanılacağı öğrenildi.


Tam donanımlı 6 araç, konteynerlerde toplanan çöpleri, insan eli değmeden araçlara yükleyebiliyor.


Cibutili yetkililer söz konusu yardımlar ile Başkent Cibuti'deki temizlik hizmet kapasitesinin artacağını belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...